15 Kasım 2012

Her Gün Bir Derste Kitap Okuma Etkinliği

Adana'nın Kozan ilçesinde Kozan Lisesi öğrenciler her gün 1 derste kitap okuyor.

Okul müdürü Levent Tetik, geçen yıl YGS'de okul öğrencilerinin özellikle kompozisyon sorularının çözümlerinde başarısız oldukları için bu yıl böyle bir etkinlik yapma ihtiyacı duyduklarını belirterek, "Sınıflarımızdaki öğrencilerimiz her gün bir dersi kitap okumaya ayırıyorlar. Etkinliğimiz yıl boyunca devam edecek. Başlattığımız etkinlik yarın ilçemize ve tüm Türkiye'ye yayılır. Böylelikle Türkiye'de kitap okuma alışkanlığına bir katkımız olur" dedi.

Öğrenciler de bu etkinlik sayesinde bilgi dağarcıklarının biraz daha artacağını belirterek, "Bazen haftada bir kitap, bazen de 3 günde bir kitap okuyup bitiriyoruz" dediler.

Kitapların öğrenciler arasında değiştirdiklerini belirten öğrenciler okul kütüphanesinde kitap eksikleri olduğunu duyarlı vatandaşlardan da evlerinde bulunan kitapları okul kütüphanesine bağışlamalarını istediler.

Kaynak: Star Gündem

1 yorum:

  1. yanlış hatırlamıyorsam bundan 5 yıl önceydi ve biz Sakaryada da hergün bir ders saatinde kitap okuyorduk. o zamanalr Sakarya valisi Nuri Okutandı ve herhalde yaptığı en güzel şey buydu. okuma saatinde öğretmeneler, öğrenciler, okuldaki hizmetliler... herkes kitap okuyordu.
    evet derslerimiz biraz aksıyordu ama kazandırdıkalrının yanında lafı bile olmaz...

    YanıtlaSil