24 Aralık 2012

Otomobil Ödüllü Kitap Okuma Yarışması

Siirt Okuyor Kampanyası kapsamında otomobil ödüllü kitap okuma yarışması düzenlenecek.

Siirt Okuyor Kampanyası kapsamında otomobil ödüllü kitap okuma yarışması düzenlenecek.

Siirt Valiliği'nce yürütülen ve bir yılda 2 milyon kitabın okunmasının hedeflendiği Siirt Okuyor Kampanyası çerçevesinde, otomobil ödüllü kitap okuma yarışması düzenlenecek. Kampanya kapsamında Öğretmenevi'nde düzenlenen bir törenle okullara kitap dağıtımı yapıldı.

Vali Ahmet Aydın, törende yaptığı konuşmada, kitap okuma sayısında son dönemlerde hızlı bir artış olduğunu belirterek, kitap okuma kampanyasını toplumun her kesimine yaymak istediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de bu konuya önemle eğildiğini belirten Vali Aydın, şöyle konuştu:

"Bu amaçla ocak ayında bütün vatandaşlarımıza açık olacak bir kitap okuma yarışması düzenlemek istiyoruz. Valilik olarak muhtemelen İbrahim Hakkı Hazretleri'nin Marifetname adlı kitabından veya Safahat'ın bin adedini vatandaşlara dağıtacağız. İsteyen vatandaşlarımız da bu kitaptan edinebilecekler. Belirli bir sürenin sonunda bu kitaptan çıkarılmış sorulardan oluşan bir sınav yapacağız. Bu sınavda en fazla soruya doğru cevap vererek, birinci olan kişiye bir otomobil hediye edeceğiz. İkinciye bir buzdolabı vereceğiz. Ayrıca sürpriz hediyelerimiz de olacak."

Proje koordinatörü Sedat Özvural ise, kampanyanın başladığı günden bu yana il genelinde okunan kitap sayısının 350 binlere ulaştığını söyledi. Gençlerin yüzde 70, öğretmenlerin ise yüzde 63 oranında kitap okuduğunu belirten Özvural, ülkede kitaba yıllık 0,45 dolar harcama yapıldığını bildirdi.

Törende, okullara 15 bin kitap dağıtıldı.

-Kurumlara kitaplık-

Kampanya kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında kitaplıklar oluşturulmaya başlandı. İlk kitaplık Ağız Diş Sağlığı Merkezi'nde oluşturuldu. Kooperatif Mahallesi'nde bulunan merkezin zemin katında oluşturulan kitaplığın açılışını, Vali Aydın ve Kamu Hastaneleri Birliği Siirt Genel Sekreteri Muhammed Doğan yaptı.

Kitaplığın okumayı teşvik edeceğini ve tedavi amaçlı gelen vatandaşların bekleme sürelerini kitap okumayla geçirmelerini sağlayacaklarını kaydeden Vali Aydın, Baştabip Mustafa Ertekin ile Merkez Müdürü Yener Tanık'a teşekkür etti.

Kaynak: Haberler

2 yorum:

  1. Çok iyiymiş,burda da yapsalar keşke:)
    Hatta tüm yurtta yapılsa,böylelikle alışır çok kişi okumaya.
    Paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. tüm yurtta yapılmalı ama ,
    teşekkürler.

    YanıtlaSil