22 Ocak 2013

Kitap okuma aşkının böylesi!

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Nail İmran, bir kitap kurdu. Öyle ki, 66 yıldır her gün kitap okuyormuş.

Gözlerindeki rahatsızlık sebebiyle görme duyusu azalan sağlık memurluğundan emekli İmran, bir süre sonra büyüteç yardımıyla kitap okumaya başlamış. Büyüteç de işe yaramayınca İmran, doktora gitmiş. Doktor ise gözlerini daha fazla zorlamamasını ve okumayı bırakmasını önermiş.

Şimdilerde İmran, her gün bir arkadaşına kitap okutarak kitaplarla arasındaki bağı korumaya çalışıyor. 79 yaşındaki eşi Nebahat İmran ile hayatlarına devam eden Nail İmran’ın kitap sevgisi kaybettiği annesinin ardından Kur’an-ı Kerim okumasıyla başlamış. Bir süre sonra bulduğu her kitabı okuduğunu söyleyen İmran, “Çalışırken izin günlerimin tamamında kitap okurdum. İş sırasında da 10 dakikalık boşluk bulsam hemen çantamdaki kitabımı çıkarır okumaya dalardım.” diyor. 66 yıl boyunca her gün kitap okuduğunu belirten İmran, “Okurken yazıları seçmede sıkıntı yaşamaya başladım. Doktora gittiğimde, gözlerimde ‘sarı nokta’ hastalığı nedeniyle görme hücrelerimin zayıfladığını söyledi.” ifadelerini kullanıyor. Üç yıl önce doktor tavsiyesiyle gözlerini yormamak için okumayı bıraktığını ancak buna birkaç ay dayanabildiğini kaydeden İmran, “Hayatımda büyük bir boşluk oldu, kendimi içi boşalmış, işe yaramaz, boşlukta hissettim.” diye konuşuyor.

Kaynak: Risalehaber

1 yorum: