İlk defa böyle bir konuyla karşılaşıyor olabilirsiniz. :) Evet haklısınız kitap okumak deyince aklımıza hep iyi şeyler ve kitap okumanın faydalı olduğu gelir. Ben bazen işe abuk subuk tarafından da bakarım. Bir de kitap okumanın zararlarını düşüneyim dedim ve aklıma gelenler şunlar:
Çok felsefe kitabı okursanız Mustafa Ali gibi olur herşeye karşı olursunuz.
Geçenlerde başıma gelen olayı anlatmıştım. Toplu bir yerde kitap okursanız dengesizin biri yanınızdan geçerken "oku oku profesör olacan sanki" deyip sizinle dalga geçebilir.
Kitap almak için para verir ekonomik zarara uğrarsınız.
Otobüste ya da toplu taşıma araçlarında kitap okuyorsanız bazı kibirli insanların size bakıp "şuna bak entel görünmek için kitap okuyormuş gibi yapıyor" gibi kötü düşüncelerine maruz kalırsınız.
Mesai saatinde iş yapmanız gerekirken kitap okursanız sevgili patronunuzun iltifatlarına maruz kalırsınız :) (anladınız siz onu)
Gece geç saatlere kadar yatakta kitap okursunuz, eşinizin de iltifatlarına maruz kalabilirsiniz. :)
Fazla polisiye roman okursunuz, herkese şüpheyle bakmaya başlarsınız.
Yine toplum içinde bir yerde kitap okuyorsanız, yanınızdaki kişi kitapla hiç alakası olmadığı halde kitaba eğilip, kitabın adı ne diye sorar ve tüm konsantrasyonunuzla birlikte sinirlerinizi de bozar. :)
Varsa eklemek istediğiniz şeyler, yorum sizin, buyrun :)
Her şeye karsın kitap yine kitap :)))
YanıtlaSilKendinizi okuduğunuz romana fazla kaptırırsanız gerçek dünyadaki sorumluluklarınızdan ve insanlardan uzaklaşırsınız. Bu konsantrasyonsuzluk işlerinize ve ilişkilerinize yansır.
YanıtlaSilAkıcı ve sizi içine alan bir kitaba denk düşerseniz, ütünün fişinin çekili olduğundan ve ocakta pişen bi' şey olmadığından emin olun. Zira son pişmanlık fayda etmez, tecrübeyle sabit.
YanıtlaSilBu çok güzel bir uyarıydı, bu maddeyi unutmuşum, teşekkürler :)
SilOkumaktan ders calisamiyorum. :)
YanıtlaSilSabirsizlikla aksam olmasini beklersin. Cogunluk dizi izler anlatir sen bu sohbetlere dahil olamazsin
YanıtlaSil