25 Şubat 2013

Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasının Ödülü Umre

Adana Kozan Gençlik Spor ve İzcilik Spor Kulübü 'Ödüllü Kitap Okuma Yarışması' düzenliyor. 18 yaş altı ve üstü herkese açık olan yarışma 18 Mayıs'ta yapılacak. Türkiye çapında yapılacak yarışmada dereceye girenlere umre başta olmak üzere Bilgisayar ve çeşitli ödüller verilecek.

Kozan Gençlik Spor ve İzcilik Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Cengiz, konuyla ilgili açıklamasında, "İlçemizde izcilik, ata sporu güreş, bilek güreşi alanlarında yoğun faaliyetlerde bulunan kulübümüz, kitap okuma alışkanlığının artırılmasına yönelik Ömer Nasuhi Bilmen'in 'Büyük İslam İlmihali' kitabını okuma yarışması yapacak. Yarışma ile hurafelerden uzak, İslam dininin temel bilgilerinin öğrenilmesi hedefleniyor." dedi.

Cengiz, 18 Mayıs'ta merkezi sınav şeklinde yapılacak yarışmada Türkiye çapında dereceye girenlere umre ödülü, ilçe bazında ilk 50'ye girenlere ise Laptop Bilgisayar, tablet Bilgisayar, akıllı Telefon, Bilgisayar ve hasta kabul eğitimi kursu, kırtasiye çeki ve sürpriz hediyeler verileceğini söyledi.

Cengiz, İslam dininin temel bilgilerinin öğrenilmesinin hedeflendiği yarışmanın, Kozan'da yapılacağını ifade etti. İnternet üzerinden yapılacak yarışma başvuruları 12 Nisan'da sona erecek. Oğuz Cengiz, başvuruların www.ufkayolculuk.com ve www.kozangenclik.org sitelerinden yapılacağını ve herhangi bir başvuru ücreti alınmayacağını ifade etti.

Kozan'da yarışma hakkında bilgi almak ve kitap temin etmek için Yusuf Baysal Anadolu Lisesi civarı Vefa Öğrenci Yurdu'na başvurabileceğini kaydeden Cengiz, "Belirlenen il ve ilçe sınav merkezlerinde 18 Mayıs Pazar günü saat 14.00'te yapılacak sınavda, yarışmacıların sıralaması, test şeklinde toplam 125 çoktan seçmeli soru ile belirlenecek. 18 yaş altı ve üstü herkese açık olan yarışmaya sadece fıkıh alanında uzman olanlar ile ilahiyat fakültesi ve dengi okul mezunları ve din görevlileri katılamayacak." dedi.

Kaynak: Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder