26 Mart 2013

İşte size bir şok haber daha

Bilim ve araştırmalar sürdükçe birçok eski bilgimizin doğru olmadğıı ortaya çıkıyor. Bu haber de bunlardan biri. Hepimiz bu güne kadar bilirz ki, egzersiz ve spor, depresyona iyi gelir. Doktorlar hep tavsiye etmiştir. Fakat İngiliz uzmanlar yaptıkları araştırma sonucunda yaşları 18-69 arasında değişen 361 hastayı 1 sene boyunca incelediler.

Bu süre sonunda egzersiz yapan hastaların ruhsal durumlarında bir ilerleme kaydedilmediği tespit edilmiş. Bristol Üniversitesi uzmanlarına göre “Egzersiz, diyabet ve kalp hastaları için daha büyük önem teşkil ediyor”.

Ancak egzersiz ve spor doğrudan olmasa da dolaylı yoldan depresyona etki edebilir. Basit bir mantıkla, sağlıklı bir vücut sağlıklı düşünmeye ve sağlıklı bir ruha sahip olmaya yol açar.

Kaynak: Habertürk

1 yorum:

  1. Geçmişinde spor alışkanlığı olan ve spordan zevk alan kişiler sporla birlikte seratonin yani mutluluk hormonu salgılıyorlar ki bu hormon depresyonun düşmanıdır. Ancak sporu zevk almak için değil de zorunluluktan yapan kişilerde örneğin zayıflama sürecinin bir parçası olarak ya da bir hastalığın iyileşmesi için zorunlu olarak yapanlarda spor, kişinin kendisini mutsuz eden koşulları sürekli olarak tetiklediği ve hatırlattığı için sporun kendisi mutsuzluk kaynağı haline gelebiliyor. Ne demiş atalarımız: gönülsüz namaz gökleri ağmaz :)

    YanıtlaSil