16 Mart 2013

Üniversitelilerden kitap okuma kampanyası

Şırnak Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri, kent merkezinde halka ücretsiz kitap dağıtarak, kitap okuma kampanyası başlattı. Üniversiteliler, Şırnak’ın terörle değil, bilim, kültür ve sanatla anılmasını istediklerini söyledi.

Şırnak Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “Şırnak’ın imajını, Şırnak Üniversitesi’nin imajını bizler değiştireceğiz” sloganıyla ’Biz kitap okuyoruz ya siz?’ kampanyası başlattı. Şırnak Cumhuriyet Meydanı’ndaki kampanyaya, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kocaer ile öğrenciler katıldı.

Öğrencilerden Hüsnü Barkın, Şırnak’ın adının terörle anılmasını istemediklerini belirterek, "Bilimle, kültürle, sanatla, üniversiteyle anılmasını istiyoruz. Kitaplar yanarak değil okuyarak aydınlatır. Kitap gelecektir" dedi. Herkesten kendilerine kitap yollamalarını isteyen Barkın, "Bu etkinliğimizde desteklerini esirgemeyen müdürümüz ile 100 romanı öğrencilere hediye ederek kampanyamıza büyük katkı sağlayan, desteklerini esirgemeyen Şırnak Kültür Turizm ve Kalkınma Derneği Başkanı Cihan Birlik’e, öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ederim" diye konuştu.Öğrenciler daha sonra meydanda vatandaşlara kitaplar dağıttı. Bazı öğrenciler de yüksek sesle kitap okudu.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Mustafa Kocaer ise, "Kitap okumak çok önemli. Bu çağda, yani bilgisayar çağında bir çok yenilik olmasına rağmen maalesef gençlerimizde okuma kültürünü yok etti. Bu kampanya gençler arasında yer tutarsa bu güzel bir çalışma ve başarı olacaktır" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder