27 Mart 2013

Yazarak Rahatlamak

Yazmak kendinle konuşmanın en iyi yoludur. En iyi terapi yöntemlerinden biridir. Ruhsal sorunlar yaşadığınızda bile psikoloğunuz sizden yazarak sorunlarınızı dile getirmenizi ister. Çünkü en  derin, gizli kalmış, içimize gömülmüş sıkıntıları yazarak ortaya çıkarabilirsiniz. Ayrıca yazmak, kafanızdaki muallak, belirsiz şeylerin netleşmesini sağlar.

Yazarken insanı kaosa sürükleyen birşey de okuyucu tepkisidir. Yazan her insan o an, yazdığı cümlenin okuyucu üzerindeki etkisini ve okuyucunun tepkisini merak ederek yazar ve bu da rahatça yazmanıza engel olur. Acaba okuyan benim hakkımda ne düşünecek düşüncesi vardır. Bu düşüncelere kapılmk kesinlikle yanlıştır. Aksi takdirde samimi bir şekilde yazamazsınız. Bunun en etkili çözümü ise sadece kendiniz için yazmaktır. Sadece kendiniz okuyacakmış gibi yazmak...

Birkaç yazı denemesi yapın. Kuralsızca, gerekirse anlamsızca yazın. Aklınıza ne geliyorsa onu yazın. Rahatladığınızı ve stresinizi kısa sürede attığınızı göreceksiniz.

1 yorum:

  1. Bu yazıya katılıyorum.Bloğumda kendi kendime dertleşiyorum.O kadar rahatlıyorum ki anlatamam.Duvarla konuşacağıma yazıyla konuşuyorum.

    YanıtlaSil