10 Haziran 2013

Kitap Okuyana "Dürüm Ayran" Bedava

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bir okulun başlattığı projeyle, haftada iki kitap okuyan öğrencilere hafta sonunda dürüm ve ayran ikram ediliyor.

Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için başlatılan projeyle kendi seçtiği iki kitabı okuyan öğrenciler, her hafta sonu okulun bahçesine kurulan stantlardan bedava dürüm yiyip, ayran içebiliyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarda kitap okutmayı teşvik etmek için farklı projeler ürettiklerini söyledi.

Bu yönde hayırsever bir iş adamının katkısıyla "Kitabımı okuyorum dürümümü yiyorum" projesi hazırladıklarını ifade eden Fırat, şunları kaydetti:

"Okulumuzda çocuklarımızı okumaya teşvik etmek için güzel ve değişik bir etkinlik düzenlendi. Önceleri birkaç öğretmenimiz tarafından bireysel olarak başlatılan bu uygulama şimdi okula yayılmış durumda. Bir haftada iki kitap okuyan öğrencilerimize hafta sonu okul bahçesinde dürüm ve ayran ikram ediyoruz. Çocuklarımızın yüzleri gülüyor. Çocuklarımızı mutlu görmek bizi de çok sevindiriyor."

Bu tür uygulamaların diğer okullara da örnek olması dileğinde bulunan Fırat, "Okullarımızdaki güzel uygulamalarla öğrenciler, kitap okumaya teşvik ediliyor. Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazandığını da görüyorum. Umarım öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığı artarak devam eder" şeklinde konuştu.

Namık Kemal İlkokulu Müdürü Yardımcısı Mahir Turan ise okulda başlattıkları projeyi geleneksel hale getirip, öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olmak istediklerini dile getirdi.

İkram edilen dürümleri yiyen öğrenciler de kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olan uygulamadan memnun olduklarını belirtti.

Kaynak: Haberler

1 yorum: