17 Haziran 2013

Marifetname Kitabı Otomobil Kazandırdı

Siirt Valiliği tarafından yürütülen kitap okuma projesi kapsamında İbrahim Hakkı'nın 'Marifetname' adlı kitabını okuyanlar arasında yapılan sınavda birinci olan yarışmacıya son model otomobil verildi.

Siirt’te okuyan bir nesil yetiştirilmesi için başlatılan bu projenin hedefine ulaştığını ifade eden Siirt Valisi Ahmet Aydın, artık okuma denince akla Siirt'in geleceğini kaydetti. Vali aydın, "Bu sene 2 milyon 311 bin kitap okundu. Bu rakam küçümsenecek bir rakam değil, Siirt hep böyle güzelliklerle anılacak. Okuma deyince Siirt akla gelecek. Siirtli bir kızımı, büyük İslam Alimi İbrahim Hakkı Hazretlerinin Marifetname adlı kitabının sınavında hem sözlüden hem de yazılıdan büyük bir başarı göstererek otomobil almaya hak kazandı. Kendisi Kurtalanlı, Ankara da eczacılıkta okuyor. Bu kampanya ile amacımız Marifetname kitabının okunması ve anlamasına yardımcı olmak ve bunu ülkemize daha iyi tanıtmaktır. Bölgemize Türkiye'ye örnek olduğuna inanıyorum. Kitap okuma projemizde geçen sene kişi başına okunan kitap sayısı 6 ile sınırlı iken bu yıl İstatistiklere baktığımızda bu sayı 24 kitap oldu. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ise, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayesinde 2011 yılından başlatılan bu proje ile 2012 yılında 1 milyon adet kitap okutulduğunu söyledi. Suay, "Valimizin desteğiyle 2013 yılı içerisinde hedeflediğimiz 2 milyon adet kitap standardını geçerek 2 milyon 311 bin kitap okundu" diye konuştu.

Marifetname adlı okuma yarışmasında birinci olarak Yasemin Pektaş’a hükümet konağı önünde düzenlenen ikinci bir törenle otomobilin anahtarları verildi. Pektaş, daha sonra ailesi ile birlikte bindiği otomobille şehir turu attı. Düzenlenen törende ikinci olan yarışmacı Mustafa Öztürk’e buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi, 3’üncü olan Mithat Ege’ye de dizüstü bilgisayar verildi.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törene Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar, Siirt Belediye Başkan Vekili Seyfettin Aydın, daire müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: Medya73

1 yorum: