16 Haziran 2013

Seydişehirli öğrenciler 5 ayda 340 bin kitap okudu

Konya Seydişehir Kaymakamlığı'nın başlattığı 'Oku Kitabını Al Altınını Projesi' ile Seydişehirli ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri son 5 ayda 340 bin kitap okudu. 5 aylık süre içerisinde her okuldan en çok kitap okuyan ilk 3 öğrenci olmak üzere toplam 241 öğrenciye düzenlenen törenle hayırseverlerin desteğiyle alınan altın, saat, Mp5 ve Safahat armağan edildi.

Özel Seyfettin Dokumacı Okulu Salonu'nda öğrencilerin öğretmenleri ve aileleri ile geldikleri törene Kaymakam Tuncay Sonel, Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengeloğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Emniyet Müdürü Yahya Günay, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayşegül Candan Harmankaya, Milli Eğitim Müdürü Necip Şan, Okul Müdürleri ve öğretmenleri ile STK başkanları katıldı.

Kaymakam Tuncay Sonel, bu projeyi önceki görev yerlerinde de yaptıklarını, bununla öğrencilerimiz başta olmak üzere her kesimden insanımızı kitap okumaya özendirmek, kitap okumanın önemini her fırsatta anlatmak olduğunu belirterek beş ay içerisinde ilçe genelindeki öğrencilerin 340 bin kitap okuduklarını, bunun da memnuniyet verici olduğunu, kitap okumanın, öğrenmenin insanı güçlü kılacağını belirterek öğrencileri, onları yetiştiren öğretmenlerini ve ailelerini kutladı. “Öğrenciler başta olmak üzere hepimiz çok kitap okumalıyız” diyerek duygularını dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Allah’ın ilk kelamının 'Oku' olduğunu belirterek öğrencilere ve programa katılan tüm konuklara kitap okumanın önemiyle ilgili bir söyleşi yaptı.

Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ise “En çok kitap okuyan öğrencileri tebrik ederek onlara emek veren eğitim camiasını, ailelerini ve buna destek veren sevgili Kaymakamımızı kutluyorum” diye konuştu. Harun Tüfekçi, çocukların çok çalışarak ileride güzel yerlere gelmesini diledi.

Daha sonra en çok kitap okuyan 241 öğrencinin ismi tek tek okunup sahneye çağrılarak törene katılan misafirlerce ödülleri verildi. Bu esnada altınların eski bir küp içerisinden alınıp öğrencilere takdim edilmesi ise salona ayrı bir renk kattı.

Kaynak: Focus Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder