11 Ekim 2013

Bin öğrenci aynı anda kitap okudu

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından 'Benim Sadık Yarim Güzel Kitaptır Projesi' kapsamında Spor Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ŞAHMEK) bünyesinde faaliyet gösteren 43 sosyal tesiste eğitim gören bin öğrenci aynı anda kitap okudu.

Şahinbey Parkı'nda düzenlenen etkinlikte öğrenciler öncelikle palyaço eşliğinde gönüllerince eğlendi. Düzenlenen yarışmalarda da boy gösteren çocuklar, çuval oyunu ve yumurta taşıma oyununda hünerlerini sergiledi.

Müzik eşliğinde oyunlarını sergileyen bin öğrenci, yarışma sonunda hep birlikte kitap okudu. Kitap okuyarak, zihinlerinin geliştiğini ifade eden çocuklar, “Yaz aylarında Şahinbey Belediyesi’nin sosyal tesislerine gittik. Orada Kur’an öğrendik, Bugün ise kitap okuma kampanyası düzenlendi. Hocalarımız ve arkadaşlarımızla buraya geldik hem piknik yapıyoruz hem de aynı anda kitap okuyoruz. Kitaplar zihnimizi daha çok geliştiriyor ve kelime haznemizi geliştiriyor. Bu yaz boyunca kitap okuduk. Be vesileyle okulumuza da hazırlık yapıyoruz. Bunun dışında etkinlikler ve yarışmalar düzenleniyor. Gönlümüzce eğleniyoruz. Bize bu imkanı sağlayan Şahinbey Beelediyesi'ne sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Etüt ve rehber öğretmeni Mehmet Sait İzi ise de Şahinbey Belediyesi’nin 43 Sosyal Tesisinde çeşitli dallarda çocuklara eğitim veriyoruz. Bugün kitap okuma kampanyası başlattık. Tesisimizde bulunan bin öğrencimiz ile bugün aynı anda kitap okuyoruz. Çocuklarımıza hem kitap okuma alışkınlığı kazandırmak hem de arkadaşlarına örnek olmaları açısından bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Etkinliğimiz sadece kitap okumakla sınırlı değil, burada çocuklarımıza çeşitli aktiviteler yaparak, yarışma ve piknik yaparak, onları eğlendiriyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: Pirsus Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder