23 Ekim 2013

En iyi blog

İmkansız birşey mi? Tabiki hayır. Özverili bir çalışma, sabır, gayret... İyi bir blogun birinci şartı özgün içeriktir. Bunu herkes bilir. Bu kadar basit mi bu iş diyeceksiniz. Zaten işin en zor kısmı bu. Yani yeni birşeyler üretmek. Yetkin olduğunuz bir konuda yazmak. İnternet dünyası bilgi çöplüğüne dönmüş durumda. O yüzden googla amca bize diyor ki, kopyala yapıştır mantığı ile yanıma gelme. Özgün içerik üretirsen ve faydalı bir iş ortaya koyarsan seni ön plana çıkarırım diyor. Şu anda dünyada yüzbinlerce blog yazarı var. En iyi blog ifadesi tabiki çok iddialı bir hedef. Ama dediğim gibi imkansız değil.

İllaki birisi en iyi blog olacak. Ama kategori ve dallarına göre tabi. En iyi kitap blogu, en iyi genel kültür blogu, en iyi bilgisayar blogu, en iyi yemek blogu, en iyi moda blogu vs. vs. Her dalda bir en iyi vardır. Blog yazma konusunda gördüğüm kadarıyla en iyi bloglar arasında genelde moda, yemek gibi alanlarda yazılan bloglar yer alıyor. Blog yazarlarının çoğunluğunun da bayanlar olduğunu düşünüyorum. Çünkü blogla ilgilenmek hem hobi hem de zaman isteyen birşey. Özellikle de ev hanımları bu işe oldukça meraklı. Hem bir meşguliyetleri oluyor. Hem de bunun için zamanları var.

Genel kültür, kitap, sağlık vs alanlarda araştırma yaparak yayınlamaya çalışıyorum. En iyi blog olma yolunda ilerlemeye var gücümle devam. Umarım faydalı oluyorumdur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder