19 Ekim 2014

Pazar Sendromu

Aslında Pazartesi sendromundan ziyade pazar sendromu etkiliyor insanı. Tabi farkında olmadan, bilinç altında. Pazar günü nedense ağır bir psikoloji olur bende. Hele de evdeysem. Bunun önemli bir sebebi bilinç altında yatar. Insan fıtrat olarak değerli olmak işe yaramak ve takdir görmek arzusu içerisindedir. Dolayısıyla bu oluşumlar var olduğu sürece huzurlu hisseder. Bunlar eksik olduğu zaman da kaygı ve moral bozukluğu çöker üstüne. İş hayatı genelde hafta içi sürer. Çalışırsınız, üretirsiniz, hayat Mücadelesi verir ve hedeflerinize doğru ilerlersiniz. Bu da size daha önce bahsettiğim işe yaramak mücadele etmek ilerlemek hususundaki duyguları verir. Bu yüzden de içinizde bir mutluluk hissi oluşur.

Pazar psikolojisinin bir sebebi budur işte. Hiçbirşey yapmadan boş durmak, insana hiçbir işe yaramıyormuş psikolojisi verir. Bunun yanı sıra, işlerinizin aksaması ve başarısız olma kaygısı verir. Siz dinlendiğinizi zannederken psikolojik olarak yorulursunuz. 

Tabiki bu pazar günü dahil çalışın hiç dinlenmeyin demek değildir. Burda söz konusu olan boş durmak, hiçbirşey yapmamaktır. Çalışmadığınız, tatilde olduğunuz zamanlar boş durarak dinlenmek yerine mutlaka sizi dinlendirecek bir aktivitede bulunun. Dışarı çıkıp arkadaşlarınızla buluşun, sinemaya gidin, bir araya gelip muhabbet edin. Eğer dışarı çıkmak istemiyorsanız veya hava Şartları dışarı çıkmanıza müsait değilse evde bir aktivitede bulunun. Ailenizle birşeyler yapın yada eve misafir çağırıp onlarla vakit geçirin ama kesinlikle vaktinizi tv karşısında yada yatağınızda geçirmeyin. Bu insanın psikolojisini gerçekten çok yorar. Herkese iyi pazarlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder