19 Ağustos 2015

Erkek Girişimcidir Kadın Çıkışımcı

80'li yıllarda, ev kadınını iş hayatına teşvik etmek maksadıyla ilgili hükümetler birtakım önlemler aldı. Kadının iç dünyasına hâkim olan özgüven eksikliği ve başarısızlık kaygısı göz önünde bulundurularak hazırlanan projeler, özellikle ev kadınlarının iş hayatında aktif rol almalarına dair atılan ilk adımlardandı. Hesaplara göre bu, sermayenin erkek egemenliğinde olması sorununa da bir çözüm olacaktı.

Bugünlerde ise bu işler çok daha organize bir biçimde devam ediyor. Düzenlenen eğitimlere katılan kadın giirişimcilere 30.000 liraya kadar geri ödemesiz krediler veren KOSGEB, işi burada bırakmamış, kesenin ağzını bayağı bir açmış ve 70.000 liraya kadar faizsiz kredi vermeye başlamıştır. Buna rağmen istatistikler göz yaşartıcıdır. Vaktiyle 1214 kadının katılımıyla başlayan ve 72 saat süren eğitimlerden sonra KOSGEB'den kredi alarak iş yeri açan kadın sayısı ne yazık ki 13'ü geçememiştir. Düşünebiliyor musun, 1214 kişi kredi alıp işletme kurmak maksadıyla devletin sıralannı işgal, eğitimcilerini meşgul ediyor da topu topu 13'ü iş yeri açıyor. Özette kadınların çok büyük bir kısmı işin risksiz tarafında bir girişimci olabilmiş, iş ciddiye binince de eğitimi unutup iyi bir çıkışımcı* olmayı tercih etmiştir.

Çıkışımcı: Giriştiği işi çeşitli sebeplerle yarım bırakan, herşeye çıkışan sinir bozucu kişidir. Benim bu kitaptaki çıkışım da zaten onadır.

Bütün Kadınlar Aptal Sen Hariç (Erdal Demirkıran) s.27-28

 https://netlioo.com/r/gdieg 

 https://netlioo.com/r/gdieg

Not: Kitabı bu linkten %24 İndirimli Satın Alabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder