29 Ağustos 2015

Eş Cinsellik Hakkında

Bir defa 'eş cinsel’ kelimesi, semantik açıdan sorunludur çünkü bir insan iki cinsiyetli olamaz; biri, ötekine ağır basmak zorundadır. Yemeğin tuzunu bile tam tutturamıyorken nasıl oluyor da cinsiyeti tam ortalayabiliyorsunuz arkadaş? Zaten topu topu iki cinsiyet var, hani üç cinsiyet olsa bir karmaşa söz konusu olabilir de şu haliyle bu mümkün değildir. Yalnız dikkatimi çeken bir şey var! Erkeklerin neredeyse tamamı bu durumu nefretle anarken kadınlar, özellikle de erkeklerin sözde eş cinselliği hakkında daha korumacı ve savunmacı oluyor.

- Valla ben tercihlere saygı duyuyorum çünkü birçoğu doğuştan eş cinsel, hoş karşılamak gerek! diyorlar mesela. Tamam da eğer doğuştansa adı neden 'tercih' oluyor ki bunun? Öncelikle bunu ayırmak lazım. Söz gelimi bir tane burnumun olması, benim tercihim değildir ama burnumu kesmem benim seçimimdir.

Tercihlere saygı duyacaksak hırsızlara da saygı duyalım o zaman ki 'kleptomani' diye bir hastalık gerçekten kabul görmüş ve literatüre girmiştir.

Arkadaşının karısına kızına asılan insanlara da saygı duyalım zira bu da bir tercihtir; ne yapsın adam, canı öyle çekiyor.

Mesela 'Bu onun suçu değil.' diyerek tecavüzcülere de saygı duyalım mı şimdi?

Bütün Kadınlar Aptal Sen Hariç (Erdal Demirkıran) s.236

 https://netlioo.com/r/gdieg 

 https://netlioo.com/r/gdieg

Not: Kitabı bu linkten %24 İndirimli Satın Alabilirsiniz

1 yorum: