01 Ocak 2016

Bitmeyen Kitaplar

Bir çoğumuzun ortak derdidir bitmeyen kitaplar. Aslında bitmeyen kitaplar değil, bitiremeyen bizleriz. Hep bi bahanemiz vardır işte. İşimiz yoğundur, vaktimiz yoktur, ortam müsait değildir, okuyasımız geldiğinde de kitap yanımızda yoktur.

Bu bahaneler tanıdık geliyor değil mi size? Bizim bahanemizin haricinde kitabın da suçu var elbette. Kimi kitaplar var okumaya başlayınca bitirmeden bırakamayız. Bir gecede bir kitabı bitirenimiz vardır mutlaka. Siz bıraksanız kitap bırakmaz sizi. Demek ki okuyacağımız kitabı seçmek de önemli. Bu yüzden kitap almadan önce mutlaka okuyuculardan tavsiye almak gerekir. Bi ürünün en iyi reklamcısı kullanıcısıdır derler. Bir kitabı tanımanın yolu da okuyucu yorumlarıdır. Kitap almadan önce birilerine sormak ya da internetten o kitabı okuyanların yorumlarını okumakta fayda var.

Bazı kitaplar resmen işkence olur bize. Başlamışızdır bi kere ve bitirmeden bırakmak da istemeyiz. Kitap bitince de öyle bir rahatlarız ki anlatılmaz bir duygudur. Çünkü üzerimizden büyük bir yük kalktığı hissini yaşarız. Ama dediğim gibi en iyisi işkenceyle okumaktansa okuyacağımız kitabı iyi seçmektir. İyi okumalar dilerim.

1 yorum:

  1. Kitap ödüllü bir yarışma gördüm. İlginizi çekeceğini düşündüm. İyi bloglamalar. http://zbam.org/kitap-hediyeli-yarisma/

    YanıtlaSil