20 Mayıs 2016

Şok Haber! Dokunulmazlık Korkusu. HDP'li Vekiller Avrupa'ya Kaçtı

HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer, dokunulmazlıkların kaldırılması ihtimaline karşı Türkiye'yi terk etti.

Rûdaw'ın haberine göre; HDP'li bir kaynak, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile VanMilletvekili TUĞBA Hezer'in, dokunulmazlıkların kaldırılıp, gözaltına alınma ihtimaline karşı, dönmemek üzere Avrupa'ya kaçtığını söyledi.

AÇIKLAMA YAPTILAR: KAÇMADIK

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen vekillerin kaçtığı iddialarını yalanladı. Kaçmadığını, İngiltere'de olduğunu söyleyen Sarıyıldız ise iddianın ardından şöyle konuştu. "Cizre'de yaşanan olayları anlatmak, Lordlar Kamarası'nda konuyu gündeme getirmek için İngiltere'ye geldim. Daha önceden belirlenmiş bir 10 günlük program. Kaçmadım.. 10 gün sonra Türkiye'ye döneceğim".



Sarılyıldız hakkında Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na, oradan da Meclis'e gönderilen fezlekede, "aracıyla silah taşıdığı" iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması istenmişti.

"TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI"

Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren kişinin taziyesine giden Tuğba Hezer hakkında da fezleke hazırlanmıştı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan fezlekede, Hezer'in taziye ziyarette "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "suçu ve suçluyu övmek" suçlarını işlediği belirtilmişti.

Kaynak: Haber7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder