01 Temmuz 2016

Yazı yazarak internetten para kazanılır mı?

Bu sorunun yanıtı kısaca evet. Fakat söylendiği kadar kolay mı? Burada bir hayır cevabı bekliyorsunuz ama ona da evet. Sadece belirli kurallara uyun ve özveriyle çalışın yeter.

Yazı yazarak para kazanmanın birinci şartı özgün içerik üretmektir. İşin yüzde 75'ini bu kapsar. Yani özgün içerik üretebiliyorsanız. Özgün yazılar yazabiliyorsanız gerisi kolay.

Bu iş için internette site yapacak kadar kod bilgisi bilmeniz de gerekmiyor. Bu örnekte olduğu gibi bir blog açarak yazı yazmaya başlayabilirsiniz. Bir mail hesabı olan herkes ücretsiz olarak blog açabilir. Ve bu işlem çok kolaydır.

Öncelikle blogunuzun amacını vizyonunu belirlmelisiniz. Yani hangi konuda yazacaksınız. Bu ne blogu olacak. Mutlaka bir alan belirlemenizi tavsiye ederim. Mesela kitaplarla çok içli dışlı iseniz bir kitap blogu açabilir, okuduğunuz kitaplar hakkında yazı yazabilirsiniz. Veya yemek işlerinden iyi anlıyosanız bir yemek blogu açabilir ve yemek tarifleri verebilir yaptığınız yemekler hakkında bilgi verebilirsiniz. Dediğim gibi önemli olan özgün içeriktir. Çünkü internet artık bilgi çöplüğü haline gelmiştir. Bir de bu bilgileri insanlar kopyalayıp daha da çoğaltınca bu çöp yığını büyümektedir.

İnternet dünyasında bilgi konusunda her zaman taze kana ihtiyaç vardır. Eğer üretebiliyorsanız mutlaka yazmalısınız.

Peki bu işin kazanç kısmı nasıl olacak. Elbette reklamlarla. Sizin hiç yorulmanıza gerek yok. Google adsense reklamlarına başvurum. Google adsense reklam sistemi bloggerla entegrelidir ve panelinizden reklam ekleyebilirsiniz. Reklamları ekleyin ve siz sadece yazmaya bakın.

Bu süreç içinde yazınızın reklamını yapmayı da ihmal etmeyin. Her yazdığınız yazıyı sosyal medya hesaplarınızda arkadaşlarınızla paylaşın. Ne kadar çok ziyaretçi o kadar çok gelir elde etmek demektir.

Başarılar dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder