31 Aralık 2016

2017'ye Girerken

Koskoca bir yılı geride bıraktın. Kâh güldün kâh sinirlendin. Öfkelendin, kızdın küfrettin. Ama böyle davranarak kendi sinir sistemine zarar verdin. İstemediğin şeyler gerçekleştiğinde neden ben bunları yaşıyorum acaba diye kendine sormadın. İstemediklerini söylerken, yaşamına istemediğin şeyleri çektin. Komşunun gürültüsüne kızdın, hükümete öfkelendin, trafikteki adama küfrettin. Ve sürekli buna benzer şeyler yaptın. Ne geçti eline. Hiç bir şey. Sadece hiçbir şey değil. Sinir sistemini iyice bozdun. Gerildikçe içtin ya da sakinleştirici aldın. Ne oldu? Koca bir hiç. Faydasını görmedin ve göremeyeceksin. Bakış açını değiştirmediğin sürece hiçbir şey değişmeyecek.

2016’yı böyle geçirmiş olabilirsin. Ama 2017’nin farklı ve çok daha iyi ve huzurlu geçmesi sana bağlı. Özünde ne varsa sen O’sun. Çekim alanını değiştir. Rezonans alanında kimler var? Neyi değiştirmek istiyorsun? Lütfen yaz, çiz ve belirle. Haklı mı olmak istiyorsun yoksa huzurlu mu? Zaten yeterince olumsuz haber ve olayları içselleştirdin? Görmüyor musun? Bu sana bir fayda sağlamıyor.  Bu yeni yılda olumlu geribildirimler almak istiyorsan harekete geç. Değiştir kendini. Etrafında sana zarar veren her ne varsa sil, çıkart hayatından. Biliyorum bu kolay değil. Acı çekmekten haz alan bir bünyen var. Ama bu kimsenin suçu değil. Bu belki de senin ruhsal tekâmülün.  Mazoşist yaklaşımların ruhuna faydası yok. Zorlama hiçbir şeyi. Her neyi zorluyorsan bak uzaklaşıyorlar senden. Artık bunu fark etmelisin. Sen değişirsen yaşadığın olaylar da değişecek. Sen değişirsen etrafındaki insanlar da değişecek. Değişmenin yolunu bul. Aynaya bak ve yüzleş bu yıl. Hatalarını sorgula. Tekrar tekrar niye aynı hatayı yapıyorum de. Sen kendine sormazsan kimse bulamaz cevabı. Kimsenin elinde sihirli bir değnek yok mutluluk için. O senin içinden gelecek. Dışarıda ararsan bulamayacaksın. Denendi bu daha önce zaten. Yeter artık bırak tutunduğun her şey seni iyice aşağı çekiyor. Gazetelerin köşelerinde yazıldığı gibi saç şeklini ya da rengini değiştirmekle emin ol bir şey değişmez. Her şey içseldir. Bunu bilen anlayan hissedenler var. Bu yıl kendine bir iyilik yap ve istediklerine odaklan. Kendi huzurun için. Koşulsuz sevgiyi hisset. Bu da kendin için. Emin ol bu enayilik ve salaklık değil. Sadece kendi akıl ve ruh sağlığın için. Kendin için yapmadığın iyi şeyleri bul, çıkart. Her şey alışkanlıktır. Yeni güzel alışkanlıklar edinirsen buna da alışacaksın. Kötüye alışmaktansa iyiye alışmayı dene. Bir dene bak nöronlarının bile yerleri değişecek. İstesen de olumsuz çok fazla düşünemeyeceksin. Tekrar, her şeydir. Çok daha ağır bir şey bile yaşasan yeni düşünce biçiminle çok daha kolay üstesinden geleceksin. Çam ağacı al bolluk bereket getirir derler. Bu bir inançtır. İçinde bolluğa karşı korkun varsa çam ağacı işe yaramayacaktır. İnanç sistemini değiştir. Hayata bakış açını değiştir. Güzel ve iyi şeylere layık olduğuna inan ki bunlar sana gelebilsin. Yoksa aynı tekâmülü yaşar durursun. Ehlileşmek gerek.

Bu geçen koca yılı gözden geçir. Kadere bırakma. Neleri değiştirmişsin ya da hep aynı şeyleri mi yaşadın. Bunu ancak sen kendin bulabilirsin. Bunları fark etmek için bunları istemek gerek. Sağlığını, huzurunu, mutluluğunu önce içinde hisset. Hisset ki; Bunlar var olsun yaşamında. Tüm değişim önce içerde başlar. Herkesin yeni yılı kutlu olsun. Dileğim bu yılın barış içinde geçmesidir. İyi düşünmek en iyi yoldur. Keyifli, mutlu, neşeli, aşk dolu, sevgi dolu, huzurlu, bol bereketli yıllarınız olsun. Yıllarımız olsun...

Burcu Adal Köse
www.burcuadalkose.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder