21 Ocak 2017

2017 Destekleme ve Yetiştirme Kursu Takvimi

Destekleme ve Yetiştirme Kursunde 2. döneme giriyoruz. DYK'lar Ortaokullarda, Liselerde ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinde yapılıyor. 5,6,7,8. sınıflara yönelik ortaokullarda, 9,10,11,12. sınıflara yönelik Liselerde ve Mezun öğrencilere yönelik kurslar ise Halk Eğitimlerde yapılacak. Her öğrenci kendi okulundaki kurslara başvurabildiği gibi aynı ilçe içerisinde başka bir okula da başvurabilecek.

Okulların ders oluşturmaları ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin onaylama süreci 23 Ocak - 5 Şubat Arası olacak. 6-12 Şubat tarihleri arasında ise öğretmen başvuru süreci olacak. 13-19 Şubat arası öğrenci başvuruları alınacak. Kurs sınıf/şubelerinin oluşturulması 20-26 Şubatta yapılacak ve kurslar 27 Şubatta başlayacak.

Kursların ücretsiz olması malesef öğrenci ve veliler tarafından kursların biraz hafife alınmamasına yol açıyor. Ne de olsa para vermedik diyerek devamsızlıklar artıyor. Fakat şu bilinmelidir ki öğrenci kursun tamamının 10'da birine katılmadığı takdirde kurstan kaydı siliniyor ve o dönem içinde tekrar kursa devam edemiyor. Kurstaki öğrenci sayısının 10'un altına düşmesi de yönetmelik gereği kursun kapanmasına sebep oluyor. Dolayısıyla diğer öğrenciler de madur oluyor. Velilerin, çocucukların kursa devamı konusunda daha hassasiyet göstermeleri hem kendi çocukları hem de diğer öğrenciler için faydalı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder