26 Ocak 2017

Aynadaki kişiyi sevin

Bir aynanın karşısına geçin. Kendinize bakın. Siluetinize. Gözlerinize bakın. Kendinize değer vermeye başlayın. Değersizlik duygunuz, kendinize acıyor olmanızdan yada kendinizi beğenmiyor oluşunuzdan kaynaklanabilir.

Yargılamayın, suçlamayın kendinizi. Her ne yaşadıysanız yada yaşıyorsanız kendinizi affedin. Bunu kendiniz için yapın. Kırmayın kendinizi.

Çoğu kişi, aynaya bakar. Anında yanlış olduğunu düşündükleri şeyi görür. Ve yargılar. Eleştirir. Kendini suçlar. Belki de bu böyle değildir. Zihniniz size bunları söyletiyor olabilir. Zihin yanıltabilir. Bunu yaptığınızı fark ederseniz hemen şimdi sevgi dolu düşünce ve eylemlere dönüştürün. Kibarca, sakince konuşun kendinizle.

Tekrar gözlerinize bakın. Oradaki ruhu, sevgiyi, yaşam mücadelesini görün. Her neye kızıyorsanız bunu hak etmediğinizi fark edin. Kendinize zarar veriyorsunuz. Siz sağlıklı bir ruh halinde olursanız her şey sağlıklı vaziyette size gelir. Gerçek benliğinizi görün. Gözlerinizin ne kadar güzel olduğunu fark edin. Saçlarınızı ve yüz hatlarınızın ne kadar güzel olduğunu fark edin. Ve en önemlisi sizden başka bir siz olmadığını. Tek ve özelsiniz. Egonuzu şişirmeyin. Dengede ve ayarda duygular iyidir. Siz güzel bir ruhta bedenlendiniz. Bu ruhu sevin. Anlayışlı ve sevgi dolu olun bu ruha. İçinizdeki çocuğa bakın. Onun yaşama sevincini görün.

Şimdi, kendinizin diğer niteliklerine bakın. Neler yapmayı seviyor bu kişi. Keyif aldığı şeyler neler. Başkalarının mutluluğu için yaşıyorsa kendisinde değildir. Önce kendi iç huzurunu sağlayabiliyor mu? Bugün ,var olduğunuz için şükredin. Sizin ruh haliniz iyi olacak ki; Etrafınıza da  bu enerjiyi verebilesiniz. İçinizde ne taşıyorsanız bunun yansıdığını unutmayın. Siz öfkeli olursanız etrafınız da bu belirecektir. Alanınızda neyi görmek istiyorsanız o kişi olun. İçinizdeki yürekliliği ve insanlığı görün. Aynadaki yüzünüz nasıl?

Önce barış imzalayın kendinizle. Bu dünyada siz ne isterseniz zaten olacaktır. Bunu yürekten hissedin. İçselleştirdiğiniz şeyler olur. Bu dünyaya geliş amacınızı bilin. İnsanlar genelde sadece insanlara bağlanırlar. Yaşama bağlanın. O vakit istediğiniz kişiler de yaşamınıza dahil olacaktır. Zorlamayın yürümeyen ilişkileri, durumları ve koşulları. Zaten sizin rezonans alanındaysa eninde sonunda gelir. Hayatınızdan çıkması gerekiyorsa çıkar. Buradaki hayr’ıda görün. Neden zorluyor ya da direttiğinizi sorun. Soru sorarsanız bulursunuz. Hak etmediğiniz bir şeyi neden yaşamınıza alasınız ki! Öyle değil mi? Aynadaki bu kişinin derin özlemlerini bulun. Özlemlerini gidermesi için ona nasıl yardımcı olabilirsiniz. Bunu siz bulacaksınız. Bir başkası değil. BU KİŞİYİ VE AYNADAKİ SİLUETİNİZİ SEVİN. ZATEN SEVİLECEKSİNİZ…

Burcu Adal Köse
www.burcuadalkose.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder