06 Haziran 2017

Misafirin Bereketi

🌴Bir gün Peygamber Efendimize bir Sahâbi eşinden şikayete gelir. "Yâ rasulallah; Benim eşim misafiri sevmiyor. Bana ne gibi tavsiyede bulunursunuz?" der.

🌴Efendimiz ( sav )  "Yarın size misafir olacağım. Eşin, ben içeri girerken de baksın, çıkarken de baksın der."

💥Sahâbi eşine efendimizin geleceğini müjdeler. Eşi çok sevinir . Yalnız dışarıdan içeri girerkende çıkarkende efendimize  bakmasını söyler ve hazırlıklarını yapar . 

🌴Ertesi gün olur. Efendimiz ( sav )
gelirken Pencereden bakınca ne görsün ki! Efendimiz gümüşten tepsi içinde, cennetten çeşit çeşit yiyecekleri de beraberinde getirmiş.
Sahâbi ve eşi Efendimiz'i bir sevinç içinde ağırladıktan, sonra Efendimiz yola koyulmuş. 

💥Sahabenin eşi tekrar pencereden bakmış. Birde ne görsün ki! Getirdiği tepsinin içinde yılanlar çıyanlar akrepler böcekler doldurmuş geri gidiyor. 

💥Hemen eşine seslenmiş. Korku içinde gördüklerini anlatmış. Eşi koşarak Efendimizin yanına sormaya gitmiş. Peygamberimiz (sav) bu durum karşısında;

💥Eşine anlat. Misafirin güzelliği, yiyeceklerle ikramlarla bereketle gelir ve evden giderken bütün kötülükleri alır ve götürür.

💥Tepside gördüğü kötülükler, günahlar kavgalar, dövüşler böcekler, yılanlar çiyanlar, misafir ile çıkar ve gider eve huzur ve bereket gelir.

📌Misafir gelmeyen evde kavga, dövüş, huzursuzluk ve bereketsizlik, fakirlik baş gösterir.

🌴Allah evimizden misafiri ve bereketi eksik etmesin🌴

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder