08 Kasım 2017

iPhone Alacaklar Dikkat!

Apple’ın geçtiğimiz hafta satışa çıkan en yeni akıllı telefonu iPhone X, sağlamlık testlerinden çelişkili sonuçlarla çıktı.

Akıllı telefonun 2 metre yükseklikten yere bırakılmasını içeren düşme testlerinden bir tanesi, tamamen cam gövdeli iPhone X’un serinin bir önceki telefonu iPhone 8’den daha kırılgan olduğuna işaret ediyor.

İlk iPhone X sağlamlık testi PhoneBuff tarafından gerçekleştirildi ve bu denemede telefonun iPhone 8 Plus’tan daha sağlam olduğu görüldü. iPhone X’un kamera çıkıntısı telefonun cam arka yüzeyini büyük hasarlardan korurken, cihazın etrafındaki çelik çerçevenin darbelere karşı alüminyumdan daha iyi iş çıkardığı görüldü.

iPhone X kimi darbeleri kırılmadan atlatsa da, dokunmatik ekran fonksiyonlarında sorunlar yaşayabiliyor. PhoneBuff yine de iPhone X’un önceki modellerden daha sağlam olduğunu belirtiyor.

Akıllı telefonlar için sigorta hizmeti sunan SquareTrade de iPhone X’u iPhone 8 ve Galaxy Note 8 ile karşılaştırdığı bir sağlamlık testi yaptı. Testin sonucunda, iPhone X’un “bu zamana kadar üretilmiş en kırılgan iPhone” olduğunda karar kılındı.

SquareTrade, iPhone X’un kırılganlık skorunu 90 olarak açıkladı. iPhone 8, 8 Plus ve Galaxy Note 8 ise sırasıyla 67, 74, ve 80 kırılganlık skoru aldılar.

Öte yandan, iPhone X’u düşürmenin Face ID sisteminin sorunlu çalışmasına sebep olduğu ve kullanıcıların akıllı telefonlarının ekran kilidini açamayabilecekleri konusunda uyarılar yapılıyor.

iPhone X'un tamir fiyatları ise bir önceki modellerden katbekat daha pahalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder