21 Ocak 2019

Düzenli Kitap Okumanın 27 Şahane Faydası

1. Düzenli kitap okuyan birinin sıkılması söz konusu olamaz. Evde, otobüste, metroda canınızın sıkıldığını hissettiğiniz bir anda, bir kitabın kapağını açmak sıkıntınızı gidermeye yetecektir.

2. Vizyona girmemiş filmler hakkında, ahkâm kesebilirsiniz. Çünkü siz kitabını okumuştunuz.

3. Düzenli olarak kitap okuyan birinin kelime dağarcığı gelişecektir.

4. Ayrıca hafızanızda her duruma uygun düşen alıntılara sahip olursunuz.Tabii kitabı okumadan kimi düşünürlere/yazarlara/şâirlere atfedilen ama aslında onlara ait olmayan alıntıları da sosyal medyada paylaşmazsınız. Bu da bir fayda olarak değerlendirilebilir...

5. Her kitap size başka hayatlar, başka insanlar, başka karakterler hakkında yeni bakış açıları kazandıracak. Böylece empati yetiniz gelişecek ve çok daha açık fikirli bir insan olacaksınız.

6. Yapılan bilimsel araştırmalar düzenli kitap okumanın beyinde yeni nöron bağlantıları oluşturduğunu gösteriyor. Bu da sizin daha zeki bir insan olmanız demek.

7. İyi bir okur olmak yalnızlık ile ilgili kötü düşüncelerinizi ortadan kaldıracaktır. Bilakis yalnızlığınızı sevmeye başlayacaksınız. Çünkü kitaplar varken aslında yalnız değilsinizdir...

8. Bilgi birikiminizin derinleşecek ve genişleyecek olması en önemli faydalardan...

9. İnternet mi yok ya da daha kötüsü elektrik mi? Böyle durumlar sizin için sorun olmaktan çıkmıştır. Mum ışığında dahi kitabınızı okuyabilirsiniz.

10. Hediye alması kolay bir insana dönüşeceksiniz. İnsanlar size kitap alacak ve siz de son derece mutlu olacaksınız.

11. Hayatın gerçekleri ve rutini sıkıcı olabilir ancak, kitapların sizlere kurduracağı düşler çok canlı olacaktır...

12. Kitaplar dekorasyon malzemeleri değildir fakat ben kitaplardan daha dekoratif bir nesne de düşünemiyorum. Dolayısıyla evinizi dekore etmek için başka ürünlere ihtiyaç duymayacaksınız.

13. Kitap okumak hiç şüphe yok ki, yaratıcılığınızı arttıracaktır.

14. İlk kez biriyle buluştunuz ve birbirinizi tanımaya çalışıyorsunuz. Karşınızdaki "kitap okumam/okumayı sevmem" derse, daha fazla zaman kaybetmeye gerek yoktur. Testi geçememiştir...

15. Çok okumanın getirisi olarak sohbet açabileceğiniz bir dünya konu başlığı olacak.

16. Hayatınızda ne istediğinizi -veya en azından ne istemediğinizi- daha iyi biliyor olacaksınız.

17. Kitap okurken belki evinizdeki küçük bir odadasınız. Fakat zihninizdeki hayal diyarlarında belki kıtalar aşıyor olacaksınız. Belki de zamanı...Geçmişte veya gelecekte bilinmez uygarlıkları keşfedeceksiniz.

18. Kitap okumak sizi daha duyarlı bir birey hâline getirecektir.

19. Düzenli kitap okumak belki de normal şartlarda tanıma imkânı bulunamayacak farklı kültürleri öğrenme fırsatı verecektir.

20. Kitap okumak odaklanmanızı güçlendirecektir.

21. Eğitimini aldığınız ya da çalıştığınız belirli bir alanda düzenli okumak ise size uzmanlık kazandıracaktır.

22. Bu durum sizin daha çok para kazanmanızın da anahtarı olacaktır.

23. Kitap okumak size hayatınızı değiştirmek konusunda yardımcı olabilir.

24. Yine yapılan araştırmalar gösteriyor ki, düzenli olarak kitap okumak hafızayı güçlendiriyor.

25. Düzenli okuma alışkanlığı sizi öz-disiplini daha güçlü biri yapacaktır.

26. Yoğun ve yorucu bir günün ardından sevdiğiniz bir kitaptan bir pasaj ya da birkaç şiir okumak bile stresinizi azaltacaktır.

27. Tüm bu saydıklarım gerçekleşmese bile, kitap okumak başlı başına şahane bir şeydir. Çünkü bizatihi kitaplar şahanedir!

Kaynak: onedio

3 yorum:

  1. Merhaba,
    Kitap okumayı teşvik etmek her dönemde, özellikle içinde bulunduğumuz dönemde onur verici bir tutum ve davranıştır. Bunun için sizleri tebrik ederken başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil