26 Ocak 2012

İngilizce Kitap Okuma ve Özet Hazırlama Yarışması

Pamukkale Eğitim Vakfı (PEV) Başkanı Prof. Dr. Bülent Topuz, Oxford Yayınevi'nin Türkiye genelinde düzenlediği "Big-Read" İngilizce hikaye kitabı okuma ve kitapla ilgili özet hazırlama yarışmasında PEV Koleji öğrencilerinden Çağla Öztürk'ün Türkiye ikincisi, Yiğit Öztürk'ün de Türkiye üçüncüsü olduğunu bildirdi.

Topuz, yaptığı yazılı açıklamada, PEV Koleji'nin yarışmada büyük bir başarıya imza attığını ifade etti.

Yarışmanın ilk bölümünde 4 öğrencinin bölge finalisti olduğunu, bunlardan öğrencileri Çağla Öztürk'ün Türkiye ikincisi, Yiğit Öztürk'ün de Türkiye üçüncüsü olduğunu belirten Topuz, şunları kaydetti:

"Okuma alışkanlığı kazandırma, anlama ve yorumlama yeteneğinin geliştirilmesi hedefiyle yola çıkan Oxford Yayınevi'nin düzenlediği Big Read (geniş kapsamlı okuma) kampanyasına geniş bir katılım sağlayan öğrencilerimiz, kendi düzeylerinde seçtikleri kitaplarla okumayı eğlenceye dönüştürdü. Öğrencilerimiz, yarışmada elde ettikleri başarılarla uluslararası geçerliliği olan Oxford sertifikası almaya hak kazandı. Öğrencilerimiz, elde ettiği kitlesel ve bireysel başarılarla Denizli'nin adını uluslararası alanda duyurdu. Onlarla gurur duyuyoruz."

Kaynak: Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder