05 Ocak 2012

Öğrenci yurdunda kitap okuma yarışması

Edirne'de faaliyet gösteren Özel Başarı Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, en çok kitap okuyan öğrencilerini ödüllendirdi.

Yurt, öğrencilerin okul dışındaki zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için kitap okuma yarışması düzenlendi. Okulların açıldığı 20 Eylül ile 31 Aralık tarihleri arasında en çok kitap okuyan öğrenciler için bir ödül gecesi düzenlendi. Gecede kitap kurtlarının yanı sıra katılımcılara şiir ziyafeti sunan öğrenciler ödüllendirildi. Jürinin
değerlendirmesi sonucunda 3 ayda 2 bin 300 sayfa kitap okuyan Salim Ürpek birinci, bin 930 sayfa ile Selim Güney ikinci ve bin 550 sayfa ile de Mehmet Vefa İnci üçüncü oldu. Şiirde ise Mehmet Vefa İnci birinci, Ahmet Keskin ikinci, Esat Terzioğlu üçüncü oldu. Derece alan öğrenciler ödüllerini yurt yöneticilerinin elinden aldı. Yurt müdürü Bülent Cihangir, öğrencilerin okul dışındaki zamanını en iyi şekilde değerlendirmeleri için çaba gösterdiklerini söyledi. Öğrencilerin yoğun bir eğitim ve öğretim dönemi geçirdiğini kaydeden Cihangir, onların bu süreci daha rahat atlatmaları için gezi, test kulübü, kısa film çekimi, resim gibi çeşitli sosyal etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Kaynak: Zaman

1 yorum: