24 Ocak 2012

Pursaklar’da okuma kampanyası başladı

Kitaba ve okumaya gönül veren Pursaklar’da “3.Kitap Okuma Yarışması” için kayıtlar başladı.

Pursaklar Belediyesi ve Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği “Kitap Okuma Yarışması”nın başvuruları 12 Mart 2012’de sona erecek. Pursaklar’ı okuyan şehir haline getiren ve ‘okunan her kitap yeni bir dünyadır’ diyen Pursaklar Belediyesi ve ilçe milli eğitim müdürlüğü, bu yarışma ile ilçedeki binlerce insana çok sayıda kitap okutturuyor. Okuyan, okuduğunu anlayan fertler yetiştirmeyi amaçlayan yetkililer, bu çalışmalarla binlerce insanın kitap okuma alışkanlığı kazandığını ifade ediyorlar.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmaya Ankara’nın her yerinden veli ve öğrenci başvuru yapılabilecek. Başvurular Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ya da Pursaklar’daki herhangi bir okuldan alınacak formla yapılacak. Yarışma öncesi titiz bir çalışma yapan komisyon, okunacak kitapları da belirledi. Okunacak kitaplar arasında Aşkın Gözyaşları Tabrizli Şems, Selvi Boylum Al Yazmalım, Sarıkamış Beyaz Hüzün, Sefiller gibi önemli eserler yar aldığı 10 kitap okunacak.

10 Nisan 2012 günü saat 10.00’da test tekniği ili yapılacak sınavda, adaylara her kitaptan 10’ar soru olmak üzere toplamda 100 soru yöneltilecek. Sınav sonunda 1. olan kişiye dizüstü bilgisayar, 2.’ye notebook, 3.’ye ise dijital fotoğraf makinesi hediye edilecek.

Yetkililer geçen yıl ikincisi yapılan yarışmada 8 bin kişinin 100 binin üzerinde kitap okuduğunu açıkladılar. Yarışmaya katılmak isteyenler ayrıntılı bilgi için www.pursaklar.bel.tr ve pursaklar.meb.gov.tr’den bilgi alabilirler.

Kaynak: Ankara Haber

1 yorum:

  1. Bütün belediyelerin uygulayabileceği oldukça kolay bir yöntem aslında, umarım örnek alınır ve devamı gelir...

    YanıtlaSil