28 Ocak 2012

Samiha Ayverdi ile Sırra Yolculuk (Cemalnur Sargut)

Bu kitap, bir modern zamanlar bilgesinin hayatı, irfan dünyası ve tefekkür yolculuğuna ilişkin yapılmış konuşmalardan oluşuyor.

Aynı bilgelik yolunun yolcularından Cemalnur Sargut’la gerçekleştirilen söyleşiyle, hem bir döneme tanıklık etmek, hem de bu dönem içinde bilgelik göğümüzün parlak yıldızlarından birinin, Sâmiha Ayverdi’nin o engin dünyasını biraz olsun yeni kuşaklara aktarabilmek istedik.

Cemalnur Sargut’un tasavvuf yolundaki irşadının yol izlerini sürmek isteyenler için bir rehber.

Yazar Sadık Yalsızuçanlar tarafından gerçekleştirilen söyleşilerle ilgili Cemalnur Sargut şöyle diyor; “Bugün bir Cemalnur Sargut varsa ve ondan insanlara tesir eden bir tavır varsa bunların hepsi hocam Samiha Ayverdi’ye ve onun da hocası Kenan Rifai’ye aittir.” Ve şöyle devam ediyor; ”İnsan kendine ait hakikatlerin sahibini manevi zevkleri paylaştığı kişilere tanıtmak ister. Bu zevk bir mecburiyettir.” Neden sırra yolculuk dediğimizde Cemalnur Sargut’un dillinden yukarıdaki cümleler dökülüyor.

Aşka Yolculuk’un devamı niteliğinde olan bu yeni kitap gönlünde tasavvuf lezzeti olanlara seslenerek, sırra yolculuk yapmaya davet ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder