19 Ocak 2012

Sungurlu'da Kitap Okuma Kampanyası

Çorum'un Sungurlu ilçesinde bulunan Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Kültür, Edebiyat Yayın Kulübü ve Okuma Alışkanlığı Kazandırma Ekibi AB Hayat Boyu Öğrenme Comenius Projesi 'Learning to Improve Innovative Habits' kapsamında öğrenci, öğretmen ve velileri kapsayan 'Haydi, Anne okula kitap okumaya' sloganıyla kitap okuma alışkanlığını kazandırma projesi başlattı.

Proje sorumlu öğretmeni S.Koray Yılmaz, Türkiye genelinde kitap okuma oranının çok düşük seviyelerde olduğunu, bu seviyenin gelişmiş ülkelerde çok üst seviyelerde olduğunu ifade ederek, "Ülkemizde kitap okurlarının sayısının az olması nedeniyle insanlarımızın bilgi ve kültür seviyesi istenen ve arzulanan düzeyde değildir. Bizler de geleceğimiz olan öğrencilerimizin hem bilgilerini artırmak, hem de kültür seviyelerini yükseltmek ve bu bağlamda kitap okumayı alışkanlık haline getirmiş olmalarını sağlamak

amacıyla öğrenci, öğretmen ve velilerimizi de içine alan bir kampanya başlattık. Bu projenin amacı öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin kitap okuma alışkanlığını geliştirmektir. Proje kapsamında velilerin evlerinde çocuklarıyla birlikte günlük en az yarım saat kitap okumaları, ayrıca önceden belirtilen bir gün ve saatte de velilerin okula gelerek öğrencileriyle birlikte onların sınıfında ve sıralarında kitap okumalarını istedik. 1 Kasım'da başlayan projemize velilerimizden büyük ilgi gördük.

Etkinliklerimiz projenin sona ereceği 15 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Proje sonunda en çok kitap okuyan öğrenci, öğretmen ve velilerimiz ödüllendirilecektir" dedi.

Okul müdürü Sebahattin Koçak ise, kitap okuyan öğrencilerin, yapılan sınavlarda soruları daha kısa sürede yorumladığını ve çözdüğüne de değinerek, velilerinde çocuklarının kitap okumalarına destek olmalarını her ailenin 24 saat içerisinde belli bir zaman aralığında kitap okuma saati oluşturmalarını önerdi.

Kaynak: Haberciniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder