27 Ocak 2012

Trabzon Artık Okuyor

İL Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Trabzon’da hizmet veren tüm kütüphanelerdeki kitap sayısının 190 bin 471, okuyucu sayısının ise 290 bin olduğunu söyledi. Kansız, “Geçtiğimiz yıl okuyucu sayımız 240 bindi” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Trabzon’da hizmet veren il, ilçe ve belde halk kütüphanelerindeki kitap sayısının 190.471 iken, okuyucu sayısının 290 bin olduğunu söyledi. Kansız, bu rakamın geçtiğimiz yıllarda 240 bin civarlarında olduğunu belirterek, "Bugünkü internet ortamında bu kadar insanın kitap okuması bizleri mutlu ediyor. Bilgiye erişmenin bu kadar kolay olduğu bu çağda kütüphanelere olan ilgi bizim açımızdan sevindirici. Bu da kütüphanecilerimizin ve kütüphanelerimizde yapılan özel çalışmalar sonunda yakalanan bir rakamdır" dedi.

GENÇLERİN AYAĞINA GİDİLİYOR
Kitap okuma oranının yükseltilmesi için yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, İl Halk Kütüphanesi’nde yeni okuma ve çalışma alanları oluşturulduğunu belirtti. Kansız, "Yapılan yeni düzenlemeyle beraber okuyucularımızın daha rahat ortamda kitap okuma imkanı bulmasını sağlıyoruz. Kütüphanelerimiz personeli artık gençlerin ayağına giderek bulundukları yerlerdeki kütüphanelere üye olmalarını sağlama konusunda çaba sarfediyor. Gençlerin yoğun olduğu özellikle okullar, spor külüpleri, idman yapılan sahalar ve amatör spor külüplerine kadar gidilerek gençlerle konuşulup kitap okuma alışkanlığının kazanılması için kütüphanelerimiz anlatılıyor. Bu çalışmamız da son bir yıl içinde meyvelerini verdi. Zira son bir yılın rakamlarına baktığımızda kitap okuyan kişi sayısının 290 binlerde olması, özellikle içinde bulunduğumuz internet çağında bizleri oldukça sevindirdi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Günebakış

3 yorum:

  1. bütün illerde olması dileğiyle,
    Bizimkinde hep eskiden kalma ansiklopediler var ama ben bunu dile getireceğim inşallah

    YanıtlaSil
  2. Herkes elinden gelen birşey varsa yapmalı aslında bu konuda...

    YanıtlaSil