02 Şubat 2012

Kahvehanelerde Kitap Okuma Projesi

Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ilçede bulunan kahvehanelerde kitap okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla “Her kitap bir insan her insan bir dünyadır” konulu projeyi uygulamaya koydu. Proje kapsamında ilçede bulunan 12 kahvehaneye emniyet müdürlüğü tarafından kitaplık oluşturuldu.

Sunullah Mahallesindeki Lalelik Kıraathanesinde düzenlenen proje tanıtım toplantısına Toplantıya Kaymakam Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, , Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Çılman, Aksakal Belediye Başkanı Belediye Başkanı Üstün Taşdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, Toplum Sağlığı Merkezi Başhekimi Zafer Yılmaz, İlçe Orman İşletme Müdürü Tuncay Akgün, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Cancan ve Bandırma Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Veli Emir katıldı.

Kitap okuma alışkanlığı kazandırılacak
Sunullah Mahallesindeki Lalelik Kıraathanesinde projeyi tanıtan Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Cılman,  “Her kitap bir insan her insan bir dünyadır” projesinde hedeflerinin vatandaşların kahvehanelerde boş zamanların daha verimli bir şekilde geçirilmesini sağlamak ve kahvehanelerde kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu söyledi.
Cılman “Bu proje kapsamında okumanın sadece okulda ve kütüphanede olmayacağı, her mekânın kitap okumak için uygun olduğu anlayışını yaygınlaştırmak için, toplanan ansiklopedi, kitap ve dergilerden, toplam 12 kahvehanede kitaplık oluşturduk” dedi.

Belediye destek verecek
Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel’de emniyet müdürlüğünün kahvehanelerde okuma alışkanlığını kazandırmak için uygulamaya koyduğu bu projeye yerel yönetim olarak gereken desteği vereceklerini söyledi. Ülkede kitap okuma alışkanlığının az olduğunu dile getiren Pekel, Japonya’da bir kişi yılda 25 kitap okurken Türkiye’de bu rakamın 10 yılda bir kitap olduğunun altını çizdi.

Okumanın önemine dikkat çekti
Bandırma İlçe Kaymakamı Ali Mantı ise konuşmasında, şunları söyledi “ Okumak, doğduğu andan itibaren birçok eğitim süreci geçiren insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Ancak sadece bilgiye sahip olmak için okumak yeterli değildir. Kişisel gelişim için de okumak gerekir. Bu yüzdendir ki okuma, kişilerin kendisi için mutlaka edinilmesi gereken bir alışkanlıktır. Kitap, okunduğu her dönem yarar sağlayacak bir kaynaktır. Kitap okumak kişinin düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlayarak, olayları daha net görebilme yeteneği kazandırır ve düşünce kapasitesini artırır”

Kaynak: Gerede Haber

1 yorum:

  1. O değil de artık okullarda kütüphaneler bile yok. Olan kütüphanelere de öğrencileri bile almıyorlar. Bence kahvehanelerden önce şehirlere doğru düzgün öğrencilerin gidebileceği yararlanabileceği kütüphaneler yaptırsınlar. Kendi siteme de beklerim. www.herteldenbirdemde.blogspot.com

    YanıtlaSil