23 Şubat 2012

Süt Bağışları Kütüphaneyi Zenginleştirdi

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Yolüstü köyünde bulunan 170 öğrencili ilköğretim okulundaki kitap eksiği, köyün temel geçim kaynağı hayvancılıktan yola çıkarak geliştirilen bir projeyle karşılandı.

Yolüstü Köyü İlköğretim Okulu yöneticileri, hayvancılık yapılan köyde okulun kitap ihtiyacını karşılamak üzere velilerden süt bağışı toplanması ve bu sütlerin mandıraya satışından gelir elde edilmesi için bir proje geliştirdi. Okul velileri tarafından
ilgi gören projede, 2 bin litre civarında süt toplanarak, köy mandırasına satıldı. Satıştan 1 milyon 600 TL gelir elde edildi. Projeden sağlanan gelirle okulda sınıf kitaplıkları için ihtiyaç duyulan kitaplar satın alındı. Okula süt bağışında bulunarak kitap temin edilmesini sağlayan velilere, düzenlenen törenle teşekkür belgesi verildi. Yolüstü Köyü İlköğretim Okulu'nda düzenlenen plaket törenine, Ödemiş İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, Ahmet Turan Yüzük, Aydın Ay ve Mehmet Sakal'ın yanı sıra Yolüstü köyü muhtarı Kemal Sağlam ve veliler katıldı.

Okul Müdürü Fedai Kozan Uğur Küçükpolat, törende yaptığı konuşmada, teknolojinin hızla ilerlediği bir çağda, gelişen teknoloji ile hayatın daha kolay hale gelirken, kültürel zenginliğin artmasının temellerinden olan kitap okuma alışkanlığının ise giderek azaldığına işaret etti. Bu kampanyayı da kitap okuma alışkanlığının kazanılması için en ideal yaşta olan öğrencilerinin, daha çok kitap okumalarını sağlamak amacıyla düzenlediklerini ifade eden Küçükpolat, şunları söyledi:

"Kitap okumayı bir ders değil, ekmek gibi, su gibi bir ihtiyaç olarak gören, bunu sadece kendisi için değil, çevresine de aşılayabilen nesiller yetiştirmek istiyoruz. Okul müdürümüz Fedai Kozan ile birlikte ev eve dolaşıp projeyi anlattık. Öğrencilerimizin televizyon ya da bilgisayarlarda geçireceği saatleri, bolca kitaplarla buluşarak, başka dünyalara gitsinler, ufukları açılsın istedik".

Kaynak: Haberx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder