12 Mart 2012

Çocukların, 'Annem Babam Okuyor' projesiyle veliler 40 bin kitap bitirdi

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde 'Annem Babam Okuyor' projesiyle veliler bir araya gelip kitap okudu.

2011 yılında başlayan proje kapsamında bugüne kadar 15 bin öğrenci velisi, yaklaşık 40 bin kitap okudu. İzmit Kaymakamlığı ve Belediyesi, velilere okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla geçen yıl söz konusu projeyi başlattı. İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, çocuklara okuma alışkanlığı kazandırabilmek için öncelikle anne-babaların okuması gerektiğini söyledi. Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise proje kapsamında geçen yıl okullara 5 bin kitap verdiklerini ifade etti.

İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar da projedeki asıl amacın, velilere okuma alışkanlığı kazandırmak ve örnek olmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Çocuklar ders çalışırken anne ve babanın genellikle televizyon seyrettiğinin altını çizen Çuhadar, şunları kaydetti:

"Çocuklar ders çalışıyor, bu esnada anne ve babası televizyon izliyor. Biz bunun önüne geçmeye çalışıyoruz. Ailelerin çocuklarına eşlik etmesi, onlarla iletişim kurması ve birbirine kitap okumalarını hedefliyoruz. Bu şekilde toplumsal farkındalık oluşturmak istiyoruz."

Çuhadar, velilerin okulda da kitap okumaları için ortam hazırladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi: "Okullarımızda kitaplık oluşturduk; 100 temel eserden kitaplar var. Velilerimiz, öğrencilerini beklerken burada kitap okuyor. Çok güzel dönüşümler var."

Kitap okuma projesine katılan velilerden Arif Uysal, şu ana kadar iki kitap okuduğunu söyledi. İş yoğunluğu sebebiyle kitap okumanın ihmal edildiğini, bu projenin kendilerine okumanın önemini tekrar hatırlattığını ifade etti. Esra Uysal ise 15 kitap okuduğunu belirterek, "Kitap okuyarak kızıma örnek oluyorum. Kızım küçük ama bizimle beraber okuyor, resimlerine bakıyor, kitaba aşinalık kazanıyor." diye konuştu. Şennur Çelikli adlı veli de üç kitap okuduğunu, bunda 1. sınıfa giden oğlunun da katkılarının olduğunu anlattı. Beş kitap okuyan Nesrin Doğan ise kampanyayı düzenleyenlere teşekkür etti.

Kaynak: Zaman

2 yorum:

  1. blogunuzu cok begendim

    Elinize saglik

    http://acimaninsanatguncesi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Nice blog posting. I'm just blogwalking and very interesting to stop here and read your post. I like this.

    But, dont forget to give us your comment into my blog ya.

    Thanks for share.

    YanıtlaSil