12 Mart 2012

Kütüphanede buluşuyorlar

Sancaktepe’de,“Okullar Hayat Olsun” projesi Yenidoğan Fatih İlköğretim okulunda başladı.

Yenidoğan Fatih İlköğretim Okulu Velileri Çocuklarıyla Birlikte Kütüphanede Buluşuyor

Sancaktepe ilçesinde Yenidoğan Fatih İlköğretim Okulu, öğrencilerle birlikte velilerin   kitap okuma sevgisini ve alışkanlığını kazandırmak amacıyla bir proje başlattı.

“Kütüphanede Buluşalım” adlı projenin amacı velilerin kütüphaneyle, kitaplarla tanışmasını sağlamak öğrencilerin kitaba olan ilgilerini ve sevgilerini teşvik etmek.

Okul Müdürü Naim Yılmaz, bu projeyle yaklaşık 1000 kadar veliyi kütüphanelerinde ağırlamayı düşündüklerini söyledi. Müdür Yılmaz, gelişen teknolojiye rağmen kitabın en değerli kaynak olduğunu, insanın kitapla bağını sürdürdüğü sürece kendini geliştirebileceğini söyledi.

Proje 8 Mart itibarıyla başladı. Aynı zamanda “Dünya Kadınlar Günü” ne de denk gelen bu özel günde okul kütüphanesinin ilk misafirleri kadınlardı. Velilerin kadınlar gününü kutlayan Okul Müdürü Naim Yılmaz, böyle bir projeye katıldıkları için kendilerine teşekkür etti. Veliler de böyle bir projenin içinde olmaktan mutluluk duyduklarını belirttiler.

Veliler öğrencileriyle birlikte hafta içi her gün 1 saat süreyle kütüphanede kitap okuyacaklar. İsteyen veliler daha uzun süreyle de kütüphanede kalıp kitap okumayı sürdürebilecekler. Her gün için farklı bir sınıf kütüphanede olacak. Böylece kütüphanede bulunan 3364 kitaptan hem veliler hem de öğrenciler faydalanmış olacak.     Proje sınıf öğretmeni Füsun Miletli, Türkçe Öğretmeni Dilek Gül ve İngilizce öğretmeni Duygu Güven koordinatörlüğünde dönem sonuna kadar devam edecek.

Tevfik Erk/ İstanbul / Sancaktepe

Kaynak: Milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder