17 Mart 2012

Okuma alışkınlığı kampanyası başladı

Toroslar-Alsancak Lions İlköğretim Okulu Yaygın İletişim Klubü Tarafından Topluma Hizmet Etme Amacıyla Okulda Türkiye Okuyor Mersin Okuyor Kampanyasına Destek Vermek ve Okulda Okuma Alışkanlığının Öğrenciler Arasında En Üst Seviyeye Çıkarmak Amacı İle Okuma Alışkanlığı Kazandırma Kampanyası Başlattı.

Kampanya çerçevesinde; bu çalışmayı yürüten okul sınıf öğretmeni Ayşe Beşiroğlu ve okulda faaliyette olan yaygın iletişim klubününde destekleri ile okulun girişinde, herkesin göreceği yerde; bir masa üzerinde gazete, dergi, mecmua, yerel gazete, kitap, ulusal gazeteler konulmak suretiyle belli bir ölçülebilir kitap okuma faydasını sağlamak ve artırmak amacı ile uygulama başlatıldı. Okuma kampanyasının başlatılması sırasında bir açıklama yapan Toroslar-Alsancak Lions İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Taştan:” Toroslar-Alsancak Lions İlköğretim Okulu olarak, 2008 yılında Türkiye genelinde başlatılan ve sonra illere ayrılarak faaliyet uygulamasına illerde başlatılan Türkiye okuyor Mersin okuyor kampanyasına destek olmak için, okulumuzda okumayı özendirmek için okul koridorlarında okuma köşesi oluşturmaya karar verdik. Temel amacımız, okuma oranını artırmaktır. Bu kampanaya da biz bu köşelerden, sadece öğrenciler değil; öğretmenle, velilerin yararlanmasını sağlamak istiyoruz.

İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Taştan konuşmasının devamında:” Okuyarak olayların ve gelişmelerin iç yüzünü öğrenen bir kişi, öncelikle kendine olan güvenini artırır. Bu ise aynı zamanda düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlayarak, olayları inceleme yeteneği kazandırır. Ayrıca okuyan kişiler çok okumanın beraberinde getirdiği zengin kelime dağarcığına sahip oldukları için, hikmetli ve etkileyici konuşarak hitap ettikleri kişilerde etki de uyandırırlar. Bu etki ise insanlarla ilişkileri güçlendirmekte, kişiye daha sosyal bir karakter kazandırmaktadır. Dahası, geniş kelime dağarcığı, insanın daha fazla kavramla düşünebilmesini de sağlar. Yani düşünce kapasitesini ve kültür düzeyini artırır.

Her kötülüğün başı cahilliktir. Cahillikten kurtulup düşünen insan olmanın yolu da hiç kuşkusuz okumaktan geçmektedir. Kitap okuma alışkanlığı olan kişilerin boş zamanı olmaz. Çünkü onlar kitap okuma alışkanlığını kazanmış kişilerdir. Bu nedenle “boş zamanında ne yaparsın ?” sorusuna cevap vermekten kurtulmuş olurlar. Okuma Alışkanlığı Kazandırma Kampanyasını yürüten okul sınıf öğretmeni Ayşe Beşiroğlu kampanya hakkında; Kitap okumanın en önemli faydası hiç kuşkusuz insanın kendini tanımasını sağlamasıdır. Okuyan insan hangi alanda başarılı olacağını, hangi alanın onun kişilik yapısına uygun olduğunu tespit edebilir. Dünyanın en zeki insanı olarak kabul edilen ve Nobel ödülü Sahibi olan Einstein üniversite mezunu değildi. Onu başarılı yapan okuma alışkanlığıydı. Kendimizi tanıyarak Hayatta başarılı olabilmenin en önemli yolu okumaktır. Bilgiye ulaşmanın bir çok yolu vardır. Konferans, seminer, televizyon gibi. Ancak en kalıcı olanı beyni yorumlamaya ve analiz etmeye sevk eden tek yol ise sadece okumaktır. İnternetin çok yaygınlaştığı toplumlarda kitap alışkanlığında bir azalmanın medya gelmemesi bunu göstermektedir.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ün “ Mektebin vereceği ilim ve fen sayesindedir ki, Türk milleti, Türk sanatı, iktisadiyatı, Türk şiir ve edebiyatı, bütün edibiyle inkişaf eder.” Sözü okumanın ne derce önemli olduğu oraya konulmaktadır. Koridorda oluşturulan okuma standının başaında çekilen fotogrf ile kampanya açılışı başlaması sona erdi.

Kaynak: Yurthaber Mynet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder