08 Mart 2012

Sulakyurt'ta Kitap Okuma Kampanyası Başlatıldı

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde "Sulakyurt okuyor" projesi kapsamında kitap okuma kampanyası başlatıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırma Geliştirme (AR-GE) birimi sorumlusu İzzet Kuzucu tarafından başlatılan ve geçen yıl da gerçekleştirilen projeye, ilçe merkezi, belde ve köylerdeki 2-12. sınıflardaki öğrenciler katılacak. 11 Mayıs'a kadar sürecek olan kampanyanın bitiminde, öğrencilere çeşitli hediyeler de verilecek.

Kaymakam Yunus Can İnal, yaptığı açıklamada, Sulakyurt okuyor kampanyasının okullarda uygulanan en önemli kampanyalardan biri olduğunu söyledi.

İnal, "İlçemizde okulların tamamında uygulanan kampanya sayesinde öğrencilerimiz birçok farklı kitaplarla yeni tanışarak yeni yeni bilgi birikimlerine de sahip olacaklardır. Öğrencilerin dünyasında, okuduğu yada öğrendiği bir kelime, bir cümle, bir paragraf onlara yeni ufuklar açacaktır. Bizler de öğrencilerin normal eğitimlerinin yanında bu tür kampanyalarla öğrencilerde kitap okuma alışkanlığının kazandırılması, kitaplarla iç içe olma şeklindeki kazanımlara yönelik katkımızın olması hepimizi sevindirecektir" şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yıldırım da, öğrencilerin başlatılan kampanyaya büyük ilgi gösterdiklerini belirterek, "Geçen yıl uygulamış olduğumuz Sulakyurt okuyor projesini bu yıl da başlatmış olduk. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından isimleri belirlenen kitapları temin ederek okullarımıza dağıtımını gerçekleştirdik. Ayrıca bu proje sonunda en çok kitap okuyarak dereceye giren öğrencilerimize, 2 adet netbook, 2 adet dijital fotoğraf makinesi, 2 adet çeyrek altın, 2 adet bisiklet, 2 adet kırtasiye seti ve 2 adet müzik çalardan oluşan hediyeler vereceğiz" dedi.

Kaynak: Haberciniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder