21 Nisan 2012

9 yaşında ama 5 günde kitap yazdı

Bitlis’in Tatvan ilçesi Ulu Er İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Ömer Muğlu(9), 'Ramazan Dede’nin Çiftliği' adlı hikaye kitabını 5 günde tamamlayarak, bastırdı.

Küçük yazar, 28 sayfalık kitabında yer alan 13 resmi de kara kalemle kendi çizdi. Okul yönetiminin desteğiyle kitabının ilk baskısını okuldaki arkadaşlarıyla paylaşan Ömer Muğlu, kitabını çoğaltmak ve diğer arkadaşlarının da okuyabilmesi için sponsorlardan yardım bekliyor.

Ailesi, sınıf öğretmeni ve sınıf arkadaşlarının desteğiyle kitap yazmaya başladığını belirten Ömer Muğlu, ilk kitabını çıkardığı için mutlu olduğunu ifade etti. İleride başarılı bir yazar olmak istediğini anlatan Muğlu, “Kitap okumayı çok seviyorum. Sürekli kitap okuyordum. Bu yıl içerisinde 500'e yakın hikaye kitabı okudum. Ve sonra ben de okuduğum kitaplardan esinlenerek kitap yazmaya karar verdim. 28 sayfalık kitabımı 5 günde hazırladım. Kitap içerisinde yer alan resimleri de yine kendim çizdim. Kitabımın ilk baskısını yaptım. İlk baskıyı okuldaki ve sınıftaki arkadaşlarıma dağıttık. Onlar da yazmış olduğum kitapları çok beğendiklerini söylediler ve tebrik ettiler." dedi.

Kitabının içeriği hakkında da konuşan küçük yazar, şunları ifade etti: "Vurgulamak isteğim şey şuydu. Sınıfta yaramazlık yapmamamız, derslerimizi iyi dinleyip örnek birer öğrenci olmamız gerektiğini anlatmaya çalıştım. İnşallah bu kitabım için sponsor bulursam çoğaltıp diğer okullardaki öğrencilerin de okumasını sağlayacağım. Bu kitaptan sonra ikinci kitap için hazırlıklara başlayacağım.”

Ömer Muğlu’nun sınıf Öğretmeni Ferhat Orak, Ömer’in azimli ve çalışkan bir öğrenci olduğunu, onun bu başarısını takdir ettiklerini söyledi. Ömer’in yazarlık yeteneğini geliştirmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Orak, yazdığı kitabını ve yazacağı diğer kitaplarını bastırabilmesi için sponsor desteğinin şart olduğu söyledi.

Ulu Er İlköğretim Okulu Müdürü Mahmut Kocaman, Ömer’in okuldaki diğer arkadaşlarına örnek olduğunu ve diğer öğrencilerin de kitap yazmaya yöneleceğine inandığını belirtti.
Kitap yazmanın önemine vurgu yapan Kocaman, okul yönetimi olarak Ömer için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

KİTABINI KAYMAKAMA HEDİYE ETTİ

Sınıf Öğretmeni Ferhat Orak’la birlikte Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz’ı makamında ziyaret eden Ömer Muğlu, kitabını hediye etti.

Bu yaşta kitap yazmaya başlamanın önemine vurgu yapan Kaymakam Yılmaz, öğrencilerin elde etmiş oldukları her başarıda gururlandıklarını dile getirdi. Kitap yazmaya küçük yaşta başlayan Ömer Muğlu’yu herkesin örnek alması gerektiğini dile getiren Yılmaz, “İlçemizde her geçen gün başarılı öğrenci sayımız artmakta. Başarılı öğrencilerimizden birisi olan Ömer Muğlu ilk kitabını yazmış, tebrik ediyoruz. Kendisi için ilçenin en küçük yazarı diyebiliriz. Bu saatten sonra öğrencimizin yapacağı güzel faaliyetlerinin daima maddi ve manevi olarak arkasında olacağız. Ömer’in bu girişimi diğer arkadaşlarına da örnek olacaktır.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Timeturk

1 yorum: