24 Nisan 2012

Agiad Mahallelerde Okuma Salonu Projesi Başlattı

Anadolu Genç İşadamları Derneği (AGİAD), sosyal sorumluluk projesi kapsamında iş adamlarına okuma salonu yaptırma ve yaşatma projesi başlattı.

Kırıkkale'de 5 okuma salonu yapılması için ön görüşmeler tamamlandı. Önümüzdeki günlerde Karşıya okuma salonunun temel atma töreni gerçekleşecek.

Okuma salonlarını ihtiyaç sahibi Çalışkan öğrencilerin ücretsiz ders takviyesi ve etüt alabilmeleri için yaptırmayı amaçladıklarını açıklayan AGİAD Başkanı Musa Aksoy, projenin üniversiteye veya OKS'ye hazırlanmak için dershaneye gidecek imkanı olmayan yüzlerce öğrenciye başarı kapısını aralayacağını söyledi.

İlde dezavantajlı konumda bulunan yüzlerce çocuğun fakirlik, imkansızlık ve ilgisizlik gibi nedenlerle başarılı oldukları halde düzenli eğitim alamadıklarını ifade eden Aksoy, "İmkansızlıklar içinde boğuşan bir öğrenci ile her istediğine her zaman ve kolayca ulaşabilen bir öğrencinin aynı sınava tabi tutulması büyük bir fırsat eşitsizliğine sebep olmaktadır. İşte bu sorunu çözmek amacıyla şehrimizde okuma salonu projesi hazırladık. Hazırladığımız projemiz uygulamaya geçmesi halinde söz konusu fırsat eşitsizliği ortadan kalkacak ve çeşitli sebeplerle sınavlara hazırlanamayan, derslerine çalışacak bir ortamı mevcut olmayan öğrencilere güzel bir imkan oluşturulacaktır." dedi.

Doküman desteği sayesinde, öğrenci ders çalışmada kaynak sıkıntısı çekmeyeceğini belirten Aksoy, "Ayrıca öğrencinin durumunu görüşmek, öğrenciyi ve ailesini daha yakından tanımak için aile ziyaretleri yapılacak. Gezi ve pikniklerin yapılmasıyla öğrencilerin çevrelerini daha yakından tanımaları ve moral-motivasyonlarının üst düzeyde tutulması sağlanacak. Öğrencilerin internetten ödev ve araştırmalarını yapabilmeleri için bir bilgisayarlı kütüphane oluşturulacak. Çocuklara gazete ve dergileri takip etme alışkanlığı kazandırma ve kitabı, kitap okumayı sevdirici etkinlikler yapılacak." diye konuştu.

Salonlarda sosyal aktivitelere ağırlık vereceklerini açıklayan Aksoy, "Sinema gibi kültürel faaliyetlere katılımı sağlanarak sinema etkinliklerine düzenlenecek. Bunun yanında futbol, masa tenisi ve satranç turnuvaları düzenlenecek. Böylece dezavantajlı kesimdeki öğrencilerin yaşam standartları yükseltilerek toplumsal dayanışma ve bütünleşme gerçekleştirilmiş olacaktır. Çocuklarımız çevresine duyarlı, içinde yaşadığı topluma saygılı, girişimci ruha sahip bir birey olarak yetişmeleri sağlanacak. En önemlisi de tüm faaliyetlerin sonucunda toplumsal dayanışma ve huzur ortamı tesis edilmiş olacak." şeklinde konuştu.

Açıklamalarına devam eden Aksoy, şu şekilde konuştu: "Okuma bölgelerde yaşayan ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği oluşturulacak. Ders başarısı daha üst düzeye getirilecek. Kötü alışkanlıklara kapılmaları engellenmeye çalışılacak. Milli, manevi ve ahlaki değerlerimizi kazanılmış bir toplum kazandırılacak. Öz güveni tam olan tarihi ve kültürü ile barışık, başarana kadar asla vazgeçmeyen, Çalışkan bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz."

Kaynak: Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder