11 Nisan 2012

Çalışanlar her sabah işe kitap okuyarak başlıyor

Kayseri'de bir iş yerinde çalışan personel, sabah işe başlamadan önce 15 dakika kitap okuyor.

Kitap okumayı teşvik etmeyi amaçlayan iş yeri yönetimi, çalışanlara kitap hediye etmeyi unutmadı.

Tunagür Seyahat Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldız, yönetim olarak aldıkları bir kararla her gün mesai öncesinde çalışanlara 15 dakika kitap okuma fırsatı sunduklarını belirtti. Çalışanlarla birlikte kendisi de kitap okuyan Mehmet Yıldız, çalışanların, istedikleri kitapları okuyabildiklerini ve kendilerinin de kitap hediye ettiğini belirtti.

Yıldız, 2007 yılından beri alanında yeniliklere öncülük edebilmek, müşterilerine daha iyi ve ciddi hizmetler sunabilmek adına çalıştıklarını belirterek, "Bu hizmetleri yapabilmek için deneyimli ve eğitimli personele ihtiyaç var. Bu personel ile biz yola çıktık. Bunu devam ettirebilme adına personelimizle eğitim çalışmaları yapıyoruz. Kitap okumanın insanlara sağladığı önemli katkılar oluyor. Bu nedenle her gün sabah çalışanlarımızla beraber kitap okuyoruz." dedi.

Kayseri ve bölgesinde birçok şehre hizmet verdiklerini ifade eden Mehmet Yıldız, Nüanstur'un yetkili bölge acentesi olduklarını hatırlatarak, "Müşteri memnuniyetine endeksli bir firma olmayı ilk günden beri amaçladık ve bu yolda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedeflerimizi gerçekleştirme adına çalışmalarımızı da çok daha kararlı, empatik ve sempatik olmayı kendimize şiar ederek hizmet veriyoruz. Sektöründeki bütün gelişmeleri sürekli takip eden firmamız, bu gelişmeleri kabul ederek, teknolojik imkanları daha da artırarak müşterilerine hizmet vermeyi sürdürüyor. Bütün bunları yaparken bilgili, tecrübeli ve insan odaklı hizmet anlayışını benimsemiş çalışanlarımızla başarı elde ediyoruz." diye konuştu.

Yıldız, çalışanların sürekli kendilerini yenilemesi, eğitim almasının, bu hizmetin verilmesinde önemli olduğunu hatırlatarak, "Çeşitli seminerler ve kursların dışında biz kitap okumayı da teşvik etmek istedik. Kitap okumanın insanı zinde tuttuğunu biliyoruz. Kitap okuyan insan düşünceleri derinlemesine anlayabilen ve olayları daha kapsamlı kavrayabilen kişilik kazanabilmektedir. Kitap okuyarak zihninizi süsleyebilirsiniz, çok yönlü düşünebilir empati yeteneğinizi geliştirebilir ve karar verme konusundaki yeteneğinizi artırabilirsiniz. Sürekli insanlarla içiçe olan çalışanlarımızın, daha iyi hizmet verebilme, müşteriye daha yakın olabilme adına iletişim kurması için kitap okuması önemlidir. Biz bu nedenle her gün sabah kitap okumaya karar verdik." şeklinde konuştu.

Çalışanlar ise 15 dakika kitap okuma uygulamasını takdir ediyor. Çalışanlar, kitap okumak için zaman sorununun da iş yerinde sabahları verilen 15 dakikalık süre ile aşıldığını anımsatıyor.

Kaynak: f5haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder