11 Nisan 2012

Çocuklar kitabı dinleyerek sevecekler

‘İnternet’ yeni bir kuşak yetiştirirken,ailelerin imdadına bu kitaplar yetişti. 1999 yılından bu yana sesli kitaplar yayınlayan Pati Yayınları (Pati Eğitim) ailelerin ilgi odağı oldu.

Çocukların zihinsel gelişimine katkı sağladığı gibi bilgisayar, televizyon ve cep telefonuyla büyüyen yeni neslin dijital cihazlara olan ilgisini de faydalı bir alana çekiyor.

Bu oyuncak kitapları Türkiye'ye ilk getirenlerden birisi olan Erkan Altıntaş, okul öncesi eğitimin önemini kavrayan ailelerin yoğun ilgi gösterdiğini söylüyor.

Altıntaş, ‘’ 2-6 yaş arası çocuklara yönelik dijital kitap hem masal anlatıyor hem de okutuyor. Masalcı adı verilen bu kitap renkli ve çekici sayfalarıyla bilgisayar çağı çocuklarına kitabı sevdirecek nitelikte. Okumayı ve yazmayı hızlandıran kitap, çocukların düzgün bir diksiyonla konuşmasına da yardımcı oluyor.

Oyuncak kitaplar çocukların oynarken öğrenmesini sağlıyor. Çocuklar diş fırçalamayı, giyinmeyi, hayvanları, seslerini ve çeşitli nesneleri bu kitaplar sayesinde öğrenebiliyor’’diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder