28 Nisan 2012

E-kitap eğitimi başlıyor!

Medyasoft, önemli bir işe imza atarak yayınevleri için geliştirdiği e-kitap eğitimlerini başlatıyor.

Tüm dünyada büyük ilgi gören, basılı kitaplara göre maliyet avantajı sağlayıp, daha çevreci bir çözüm sunan ve yine basılı kitaplara göre çok daha ucuza satılan e-kitaplar için hazırlanan eğitimler 28 Nisan'da İstanbul'da, 12 Mayıs'ta ise Ankara'da başlayacak. Farklı tasarım yazılımlarıyla hazırlanan kitapların elektronik ortama dönüştürülmesi için Adobe yazılım çözümleriyle geniş bir kapsamda hazırlanan eğitimler, ön hazırlık, tasarım ve editasyon olmak üzere üç başlık altında, toplam 24 saat sürüyor.

Yayıncılıkta yeni bir dönemi başlatacak olan e-kitap eğitim içeriği eğitiminin Türkiye'de ve yurtdışında çeşitli projelere imza atan kıdemli eğitimciler tarafından verildiğini belirten Medyasoft Eğitim Projeleri Müdürü Hayrettin Üçüncü, "Son yıllarda özellikle mobil cihazlardaki hızlı gelişim, elektronik kitap dünyasının da popülaritesini arttırdı. Sırf elektronik kitap okumak için geliştirilen e-reader'ların yanı sıra tablet bilgisayarların da eklenmesiyle okuma alışkanlıklarında büyük bir dönüşüm başladı. Hatta dünyanın birçok ülkesinde artık e-kitap satışlarının, basılı kitap satışlarını geçtiği bir döneme girdik. Medyasoft olarak özellikle yayıncılığın büyük bir dönüşüm içine girdiği günümüzde, geliştirdiğimiz eğitimlere yayınevleri için e-kitap eğitimini ekledik. 3 başlık altında, 25 konuyu içeren eğitimlerimizi daha önce hiç Adobe yazılım çözümlerini kullanmayan, basılı kitapların e-kitap haline dönüştürülmesinde görev alacak herkese hitap edecek içerikle geliştirdik" dedi.

Basılı kitaplara göre yayınevlerinin okurlarına daha zengin bir içerikle ulaşmalarını sağlayacak e-kitap dijital yayıncılık eğitiminin yeni iş olanakları yaratacağına da dikkat çeken Üçüncü, "E-kitaplar sosyal medyada önemli bir etkileşim de sağlıyor. Öte yandan yayınevleri sadece yetişkinler değil, çocuklar için de hazırlayacakları e-kitaplarla eğitim sürecini ve okuma alışkanlıklarını daha etkin hale getirebilecekler" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Chip

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder