13 Nisan 2012

Kaymakamlıktan 'kitap-kumbaram' projesi

KAYSERİ’NİN Özvatan İlçe Kaymakamlığı tarafından, öğrencilere para biriktirip kitap almaları için 700 kumbara dağıtıldı. Öğrencilerin kumbarada biriktirdikleri harçlıkları değerlendirmeleri için de Kitap Fuarı açıldı.

Vali Mevlüt Bilici, Özvatan İlçesi’ne gelerek incelemelerde bulundu. Öğrenciler için düzenlenen Kitap Fuarı’nı gezen Vali Bilici, öğrencilerin kitap okumaya teşvik edilmelerinin önemine dikkat çekerek ”Öğrencilere kumbara dağıtıp, kitap almaları için para biriktirmeleri sağlanmış. Şimdi öğrencilerimiz Kitap Fuarı’na gelerek beğendikleri kitapları satın alabilecekler. Öğrenmek, kitap okumak öğrenciler için çok faydalı. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Özvatan Kaymakamı Osman Oğurlu da, öğrencilere hem para biriktirme alışkanlığı kazanmaları, hem de daha fazla kitap okumaları için ’Kitap-Kumbaram’ projesi gerçekleştirdiklerini belirterek şu bilgileri verdi:

”İlçemizde öğrenim gören 700 öğrenciye bir süre önce 700 kumbarayı ücretsiz olarak dağıttık. Öğrencilerimiz kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarla içerisinde öğrencilere yönelik kitapların ağırlıklı olarak bulunduğu Kitap Fuarı’na gelerek, istedikleri kitapları çok uygun fiyatlarla satın alabilecekler. Fuarda toplam 23 bin kitap satışa sunuldu. Kitap Fuarı’ndan öğrencilerimiz dışında ilçe halkımız da kitap alabilecek.”

Osman Uğurlu, öğrencilerin bilgiye kolayca ulaşmaları için atıl halde bulunan ve kullanılmayan eski sağlık ocağı binasını kütüphane ve bilgi evi olarak düzenlediklerini, öğrencilerin buradaki bilgisayarlar aracılığıyla her türlü bilgiye ulaşmalarının sağlandığını da anlattı.

Kaynak: Gazetevatan

2 yorum: