07 Nisan 2012

Kendimi Unutup Sana Ağladım (Ahmet Günbay Yıldız)

Ahmet Günbay Yıldız'ın bu kitabını beğeniyle okudum, Elimden hiç bırakmadan çok kısa sürede bitirdiğim kitap içerik olarak akıcı bir dille ve hoş anlatımla yazılmış. Okul çağlarındaki gençlerin yapmış oldukları hatalar ve hataların geleceği yansıması konu edilmiş, Aşk ve sevgi ayrımına yer verilmiş bu kitapta gerçek aşkın tanımını bulabilirsiniz ve aşkı tadıyla yaşayabilirsiniz. Kitaptan alıntılarımdan bazıları ;

--- Aşk!.. Günümüz insanının kavram kargaşası haline getirdiği olur olmaz zamanlarda dil alışkanlıklarıyla sulandırarak vasfından çok uzaklara taşınan yanılgılarla dolu bir çıktı günümüzde...

(Ahmet Günbay YILDIZ-Kendimi Unutup Sana Ağladım)

--- Sen aşkı,sadece sahip olduğun kadını paylaşılmaz olmaktan ileriye götüremeyiş olarak biliyorsun.Bir nevi köle efendi oyunu senin aşk diye bildiğin.Arzuladığın anlarda birlikte olacaksın,doyum sonrası ona karşı şiddet bile uygulayacaksın,daha sonra yine arzulayıp orta yerde incitilmiş bir gururla bırakarak,yokmuş gibi davranacaksın..Bu ne sevgi,ne vefa ne de bir aşk..Bedensel arzulayışların baskın duygularına verilen ad..

Ahmet Günbay YILDIZ-Kendimi Unutup Sana Ağladım

---- Kavramlar, taşıdıkları anlamların soy kütükleridir evlat, onların içinde neler var, hangi yorumları yüklenmişler, içlerindeki zenginlikleri çok iyi değerlendirmek gerekir.

(Ahmet Günbay YILDIZ-Kendimi Unutup Sana Ağladım)


Not: Yorumu yapan değerli arkadaşım ismini göndermemiş. Kendisine teşekükr ediyoruz.

1 yorum:

  1. yanık buğdaylar'ını okumuştum yazarın.. orta okuldayken bir öğretmenim hediye etmişti.. hala kitaplığımda durur.. bu kitabı da merak ettim..

    YanıtlaSil