08 Nisan 2012

''Peygamberimiz Hz. Muhammed'i Tanıyalım Kitap Okuma Sınavı''na 10 Bin Öğrenci Katıldı

Elbistan İlçe Müftü Vekili İhsan Şimşek, yaptığı açıklamada, Elbistan Müftülüğü başkanlığında ilçedeki gönüllü kuruluşlar ve resmi dairelerle bu sene Kutlu Doğum Haftası'nı birlikte kutlama kararı aldıklarını, bu çerçevede ilk ve ortaöğrenim öğrencileri arasında yapılan bilgi yarışmasının bütün işlerini Aksiyon Derneği'nin üstlendiğini ve büyük bir başarıyla sınavı yaptıklarını belirtti.

Şimşek, şunları söyledi:

''İnşallah önümüzdeki Cuma gününden itibaren başlayacak olan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini bütün derneklerimiz ve resmi kurum kuruluşlarımızla birlikte en güzel şekilde icra etmeye çalışacağız. Bu sene Elbistan'da da bir ilk gerçekleşti. Kutlu Doğum Haftası'nı her dernek kendi bünyesinde değil bir platform çatısı altında bütün dernekler, gönüllü kuruluşlar ve resmi kuruluşlar işbirliği halinde yapacaklar. Bu da mutluluk verici bir şey. Hepimiz aynı peygamberin ümmetiyiz, aynı peygamberi anıyoruz. Öyleyse bunu birlikte anmanın daha güzeli yoktur. Bu hususta katkısı olan, emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum.''

Elbistan Huzurevi Müdürü ve Kutlu Doğum Platformu Üyesi Cuma Cırık ise sınavın Türkiye'de ilk defa bir ilçede yapıldığını belirterek, şunları anlattı:

''Elbistan genelinde 10 bin civarında öğrencimize Peygamber Efendimizin hayatıyla ilgili bir kitap okutarak, bununla ilgili bir sınav yapıyoruz. Öğrencilere, okudukları kitabın içeriğinden 63 soru soruldu. Sınav 19 okulda yapıldı. Sınavda dereceye giren öğrencilerin ödülleri, 20 Nisan 2012 tarihinde Elbistan Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek Kutlu Doğum Haftası kapanış töreninde takdim edilecek."

Kaynak: Beyaz Gazete

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder