12 Nisan 2012

Yolculuklar, Yol Kitapları'yla değerleniyor

Sarayönü Çok Programlı Lisesi, Türkiye'de emsaline az rastlanır bir projeyi hayata geçirdi.

Başlatılan ‘Yol Kitapları’ isimli proje kapsamında Sarayönü ile Konya arasında yolcu taşımacılığı yapan dolmuşlara romanlar yerleştirildi. Dolmuşlara yerleştirilen kitapları okumak isteyen yolcular, yolculukları esnasında bu kitaplardan yararlanabilecek.

Geçtiğimiz günlerde hayata geçirilen projenin başlatılması için düzenlenen programa Kaymakam Kemal Yıldız, Belediye Başkanı Mehmet Güney, Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Ahmet İnanır, okul idaresi ve öğrenciler katıldı. Programda, kooperatif bünyesinde hizmet veren 17 minibüse 170 kitap eşit olarak dağıtıldı.

Proje hakkında bilgi veren Sarayönü Çok Programlı Lisesi Müdür Yardımcısı Zafer Sonel yaptığı açıklamada, “Temin ettiğimiz kitapları dolmuşlara yerleştirdik. Dolmuşlarda sürekli olarak bulunacak bu kitaplardan yolculuk eden tüm vatandaşlarımız yararlanabilecek. Yolcular bu şekilde hem zamanlarını değerlendirecek hem de boş durarak sıkılmaktan kurtulacak. Kitap okumak, bireylerin kelime haznelerini geliştirir, duygu ve düşüncelerini etkili bir biçimde ifade etmelerini, olaylara farklı açıdan yaklaşarak değişik yönlerini görmelerini sağlar. Bizde yolculuk yapan vatandaşlarımıza bu anlamda bir katkı sağlamak için kolları sıvadık. Bu proje ile halkımızın okuma alışkanlığını arttırmak, zaman israfının önüne geçmek, vatandaşların kendilerini geliştirmelerinde bir nebze de olsa katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

Proje kapsamında emeği geçen herkese minnettar olduğunu dile getiren Sonel, “Projede bize destek olan başta Kaymakam Kemal Yıldız, Belediye Başkanı Mehmet Güney, İlçe Milli Eğirim Müdürümüz İbrahim Şişman, Sarayönü Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Ahmet İnanır’a ve esnaflarımıza teşekkür ederiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: Saray Medya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder