25 Mayıs 2012

Kitap Okumayana Meydan Okuyanlar

Diyarbakır'da özel bir dershane tarafından başlatılan, Meydan'da Kitap okuyorum, kitap okumayana meydan okuyorum adlı kitap okuma kampanyası kapsamında onlarca kişi, sokakda oturup kitap okudu.

Özel bir dersane tarafından başlatılan ve insanlara kitap okuma alışkanlığı kazandırılması hedeflenen Kitap okuyorum, kitap okumayana meydan okuyorum adlı kampanya, çerçevesinde Ofis Ekinciler Caddesi'ndeki kaldırımlarda onlarca insan bir araya gelerek kitap okudu.

Kaldırımdan geçen insanların şaşkın bakışları arasında kitap okuyan, Ruba Vural adlı genç kız, insanlara kitap okumayı hatırlatmanın kendisini mutlu ettiğini belirterek, Üniversite sınavında okumanın ne kadar önemli olduğunu gördük. Bir çok arkadaşımız sınavda Türkçe bölümündeki metinleri okumakta büyük sıkıntılar çekmiş. Bu kitap okuma alışkanlığıyla ileride karşılaşacağımız sınavlarda bize kolaylık saglayacağını sanıyorum dedi.

Küçük bebeğiyle birlikte gençlerin arasında kitap okuyan Seher Barışer adlı kadın ise boş vakitlerinde kitap okumayı çok sevdiğini ifade ederek, Evde ve dışarda boş vakitlerimde genelde kitap okurum. Bebeğim de kitapları çok seviyor. Şimdiden eline kitap vererek okumaya özendirmeye çalışıyoruz. Ben kitap okurken, o resimlere bakıyor. Bu yaptığımız bir eylemdir. İnsanlarda kitap okuma alışkanlığı kazandırma eylemidir. Bu eylemin amacına ulaştığını düşünüyorum şeklinde konuştu.

Kampanyayı başlatan Fen Bilimleri Dersanesi kurucusu Server Vural, destek ve katkılarından dolayı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Metin Koç'a bir plaket vererek teşekkür etti. İnsanlarda okuma kültürünü oluşturmayı hedeflediklerini belirten Vural, Bugün 'Meydan'da kitap okuyorum, kitap okumayana meydan okuyorum' adlı kitap okuma kampanyasının ilkini gerçekleştirdik. Bunu her yıl geleneksel hale getireceğiz. Kampanya kapsamında valilik başta olmak üzere Emniyet Müdürlüğü yetkililerine çok teşekkür ederim. Çok büyük katkı ve destekleri oldu. Gençlerimiz ve vatandaşlarımız burada toplanıp kitap okuyor diye konuştu.

Dersane yetkilileri, sokaktan geçen, kadın-erkek, yaşlı-genç herkese kitap vererek okumaya davet etti. Kitap okuma eyleminden sonra gençler ellerindeki dövizlerle birlikte Ekinciler Caddesi'ni boydan boya yürüyerek herkesi kitap okumaya devam etti.

Kaynak: Haberler

2 yorum: