08 Haziran 2012

Kitap Hayattır!

"Kitap Hayattır" projesi Karamanda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce hayata geçirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca Türkiye genelinde başlatılan "Kitap Hayattır" projesi Karamanda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce hayata geçirildi.

İl Müdürlüğü bünyesindeki kuruluşlarda korunma ve bakım altında bulunan her yaştaki çocukların katılımı ile Sevgi Evleri ve kız yetiştirme yurdu bahçesinde şair-yazar Murat Soyak'ın kitaplarını imzalaması ve kitap üzerine söyleşisiyle program gerçekleştirildi.

"Kitap Hayattır" sloganı ile kitap okumayı, incelemeyi değerlendirmeyi içeren en az 45 dakikalık bir günlük yaşam etkinliği planladıklarını dile getiren İl Müdürü Hasan Erkan sözlerine şöyle devam etti: "Çocuklarımızın motivasyonlarını artırarak, bilgi ve kültür düzeylerinin gelişimini olumlu yönde etkilemesi anlamında kitap okumak çok önemlidir. Bizde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak çocuklara kitap okumayı zorla değil de, sevdirilerek ve severek okumaları hususunda elimizden geleni yapacağız. Bu bağlamda bizlerden desteklerini esirgemeyen şair-yazar Murat Soyak beyefendiye saygılarımı sunuyorum" dedi.

Kitap sevgisi ve okuma bilinci üzerine yaptığı konuşmada Murat Soyak şu konulara değindi: "Zamanında başlamak güzel. Kişinin kendisini tanıma, bilme süreci olarak o ilk gençlik günleri kıymetli bir çağdır. Bu aşamada "kendini bil" düsturunu hatırlamak gerek. Evet, bunu sağlayacak olan öncelikle esaslı okumalardır. Doğuyu ve batıyı kitapların aydınlığında derinliğine okumak, gelecek için büyük kazanım sağlar. Yazarların eserlerini bir külliyat kapsamında okumak gerek. Okumalar sonrasında bir güzellik, iyilik sökün edecektir. Öncelikle okuma çabasını sürekli kılmak gerekiyor.

Okuduklarımızın etkisi ile yeni kapılar açılacaktır. Okumak eylemi, hayatı anlamlı kılmak içindir. Bu aşamada daha çok okumak üzerinde durmak gerek. Bir de doğru insanları seçmek önemli."

Etkinlik içinde çocuklar ve gençler okumak-yazmak konulu sorular yönelttiler. Soru-cevap eşliğinde gelişen sohbet sonrasında şair-yazar Murat Soyak, kitaplarını imzaladı.

Kaynak: Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder