01 Haziran 2012

Meydanda Toplanan 3 Bin 500 Öğrenci Birlikte Kitap Okudu

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği “Niğde'm Okuyor” programı kapsamında bir araya gelen 3 bin 500 öğrenci, Niğde’nin meydanını trafiğe kapatarak kitap okudu.

Niğde genelinde bütün okullarda 75 bin öğrenciyi kapsayan "Niğde'm Okuyor" programı dahilinde meydanda kitap okumak için toplanan 3 bin 500 öğrenciye vatandaşlar, polisler ve sağlıkçılar da eşlik etti. Program, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin konuşmasıyla başladı. Kitap okumanın önemine dikkat çekmek için böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirten Ekinci, "İstiyoruz ki toplum olarak işlerimiz arasında kitap okumaya zaman ayırma çabası içerisinde olmayalım, tam tersi kitap hayatımızın her anını kuşatsın. Hayatta en önemli konunun okumak olduğunu biliyoruz. Bunu öğrencilerimizin bilinç altına işlemek istedik. Halkımızın bu konuda duyarlılığını artırmak istedik. Gerçekten de Türkiye’nin kurtuluşunun okumakta olduğunu biliyoruz. Eğitim öğretimde tamamen sınav sistemi değişiyor ve dolayısıyla çocuklarımızı okumaya teşvik etmek istiyoruz. Amacımız okumak ve yazmak. Yeni Yunus Emreler, yeni Mevlanalar yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Ekinci, “Yaklaşık olarak 3 bin 500 öğrenci katıldı. Sadece meydanda değil, Niğde’deki tüm okulların bahçesinde toplam 75 bin öğrencimiz kitap okuyor. Biraz önce aldığımız kitapların neredeyse içerisine girecektik. Aslında elimize bir kitap alabilsek bir daha bırakmayacağız. Bunu yerleştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Haberfx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder