08 Temmuz 2012

"Olum Bak Git" Kepazeliği

"Olum bak git." bakandan çaycıya kadar herkesin dilinde bu cümle var son günlerde. Bu nedir Allah aşkına bu ne seviyesizliktir böyle? Bu mudur mesele?

Şevkim kırılıyor. Umudumu kaybediyorum. Kolum kanadım yanıma düşüyor. Gerçekten utanıyorum... Bu mudur benim milletimin son durumu. Güldüğü, eğlendiği şey bu mudur?

Ve sonuç: Arama motoruna 'Oğlum bak git" yazıyorum 17 milyon sonuç çıkıyor. 'Nuri Demirağ' yazıyorum 125 bin sonuç çıkıyor.

Biri uçak fabrikası yapmış, dünya onun 'NUD36' ismiyle piyasaya sürdüğü uçakları hayranlıkla izlemiş, önünde şapka çıkarmış ama o yetinmemiş havacılık okulunu, Sümerbank'ı, SEKA'yı kurmuş. Edirne'den Kars'a kadar olan varlığıyla övündüğümüz demiryolumuzu Fransızlar yarım bırakınca tamamlamış, Boğaziçi Köprüsü'nü, GAP'ı ilk o dillendirmiş ve daha neler neler etmiş ama bugün tanıyan yok DEMİRAĞ'ı. Sonra bir gün bir tane zibidi çıkmış çöpçüyle dalaştı diye Türkiye'nin en meşhur insanı olmuş bir anda.

Aklım almıyorrrr; gerçekten almıyorrrr...

Rica: Size birisi bu aptal cümleyle espri yaparsa gülmeyin lütfen. Gülüp de gülünç olmayın büyük düşünenin kantarında ki bir an önce bitsin bu ucuzluk artık.

Son olarak tarihe not düşmek istiyorum:
Yıl 2012'di TBMM'de vekiller bakanlar makanlar birbirlerine 'Olum bak git' diyerek kavga ediyor, espri yapıyor, gülüp eğleniyordu ben de onlar okusun diye kitap yazmaya çalışıyordum.

VAYYYY BEEEE...

ERDAL DEMİRKIRAN
08.07.2012

2 yorum:

  1. bugün bu cümleyle ilgili çok taze bir hayal kırıklığı yaşadım paylaşmak isterim. Buz Devri 4 ü seyretmeye gittim. Türkçe dublaj. ve mamut "oğlum bak git" yaptı. tüm salon katılarak güldü. berbattı.

    YanıtlaSil
  2. Evet maalesef sinema kültürümüze de yansımış beynimizi böyle şeylerle doldurarak IQ seviyemizin düşüşünü göremiyoruz yazık aslında ben de güldüm bu espiriye ama yalnış oldugunu farkettim

    YanıtlaSil